Оспорвано 31-во издание на асеновградския конкурс за домашни вина

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:37 / 27.01.2023
1539
Конкурсът за най-добро домашно вино премина при оспорвана конкуренция, комисията на моменти беше сериозно затруднена. Това заяви председателят на дегустационната комисия и зам.-ректор на Университета по хранителни технологии доц. Христо Спасов.

Класираните за финала на 31-вото издание на Конкурса за най-добро домашно вино в Асеновград 22 проби на бели, розови и червени вина са с много високо качество. Това най-ясно е било изразено при червените вина, които са и традиционни за региона.

Доц. Спасов припомни, че в надпреварата тази година са участвали 100 проби от реколта 2022 г. Те са на майстори винари от Асеновград, Пловдив, Първомай, Мадан, Куклен, Перущица и селата Крумово, Червен, Тополово, Долнослав и Житница. Сред участниците в конкурса са и 11 дами.

Според него впечатляващите резултати при производството на вина са резултат на старателното отглеждане на суровината и правилния подбор на грозде при производството. Освен това говори за стриктното спазване на технологичните операции и за отлична хигиена.

Винарската общност с нетърпение очаква на кого ще бъдат присъдени наградите на специалната церемония в Асеновград. Те ще бъдат разпределени по традиция на трите най-високо оценени бели и на трите най-добри червени вина. Ще бъде отличено едно розе, а специалната награда на името на Никола Македонски, дългогодишен участник в конкурса и производител на прочутия асеновградски мавруд ще бъде връчена на най-квалитетното маврудово вино.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).