Община Асеновград обмисля дали да изгради нов стадион, или да реновира стария

Автор: Васил Динев
Коментари (2)
16:23 / 27.12.2019
7403
Община Асеновград провежда обсъждания по отношение дали да бъде изграден нов стадион или да се инвестира в досегашния - "Шипка". Причина за колебанията са, че няма възможност всички спортни съоръжения, заложени в започнатия проект за реновиране на досегашния стадион, да бъдат събрани на площта му. Идеята е да бъде построен нов спортен комплекс, който да е разположен на общински имот - срещу бившето АПК (на разклона между Асеновград и селата Болярци и Козаново).

Площта там е подходяща за подобна цел, като ще има място за стадион, спортни съоръжения, трибуни, паркинг, резервен терен, на който да се подготвят младите кадри, съблекални, има достъпна инфраструктура, градски транспорт и т.н. "Ситуацията със стадион "Шипка" в момента е доста сложна. Той е започнал от 62 декара, когато е бил ситуиран като спортно съоръжение, а в момента площта му е почти наполовина по-малко.

Неприятното е, че на така нареченото малко игрище в зоната има рестутиционни претенции, които са реализирани. Те са почти в центъра на игрището и заради това, то не може да осъществява своите функции на резервен футболен стадион", каза кметът на Асеновград Христо Грудев. Той уточни, че самото игрище на "Шипка" е в най-добро състояние в сравнение с всичко останало - спортна база, входове, седалки.

Освен това, са изградени тенис корт и игрище, които са отдадени под наем на инвеститори. Поради тази причина е ограничен теренът за ползване на спортни цели - футбол, лека и тежка атлетика и други. В заключение Грудев посочи, че в момента се водят обсъждания със специалисти как да се постигне максимално оптималният вариант, за да може Асеновград да възвърне старата си спортна слава и децата да има къде да тренират в подходящи условия.

Виж коментарите (2)
Още новини от Регионални новини:
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села
Голямо пловдивско село ликува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).