Направиха първата копка на инсталация за разделно събрани зелени отпадъци в Кричим

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
19:12 / 27.05.2021
1705
Първа копка на Компостираща инсталация за разделно събирани зелени и биоразградими отпадъции, генерирани от община Кричим и община Перущица, бе направена в землището на община Кричим в местността "Сух дол“. След църковно освещаване от отец Мирослав, първата копка беше направена от кмета на община Кричим Атанас Калчев, кмета на община Перущица Мария Витанова-Вълканова и представителя на ДЗЗД "Кричим 2020“ – Атанас Павлов.

Инсталацията се проектира с капацитет 2300 тона годишно. Ще бъде доставено мобилно оборудване, включващо мобилна машина за раздробяване на дървесни отпадъци и хомогенизиране, челен товарач, пресевна машина за компост, компактна преносима лаборатория за изпитване качеството на компоста и специализиран автомобил за събиране на зелени отпадъци.

На церемонията присъстваха председателя на Общински съвет при община Кричим   Анка Хаджиева; председателя на Общински съвет – Перущица Екатерина Тошкова,  Сълзица Арнаудова – управител на "Интерпроконсулт“ ЕООД, Ирина Мишева- заместник-кмет на община Перущица, Златка Маринова- заместник-кмет на община Кричим, служители на ДЗЗД "Кричим 2020“ и "Интерпроконсулт“ ЕООД, служители на община Кричим, граждани и гости. Официалната церемония се организира по проект № BG16М1ОР002-2.005-0018-С01 - "Проектиране и изграждане на територията на община Кричим на компостираща инсталация за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъции, генерирани от община Кричим и община Перущица включително осигуряване на необходимото оборудване и на съоръжения и техника за разделно събиране на зелени и биоразградими отпадъци“. Проектът се реализира с финансовата подкрепа на Оперативна програма "Околна среда 2014 2020 год.“, съфинансирана от Европейския фонд за регионално развитие и Кохезионния фонд на Европейския съюз по процедура чрез директно предоставяне BG 16M1OP002-2.005 "Проектиране и изграждане на компостиращи инсталации за разделно събрани зелени и/или биоразградими отпадъци“ по приоритетна ос 2 "Отпадъци“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).