Мъж от Сопот осъди МВР за душевни травми

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
22:57 / 23.02.2023
2610
МВР ще трябва да плати обезщетение от 500 лв. на мъж от Сопот за неправомерното му задържане и набеждаването му в хулиганство. Това следва от решение на Административния съд в Пловдив, което обаче не е окончателно и може да бъде оспорено пред ВАС.

Сутринта на 17 октомври 2019 г. той бил задържан, след като предишната вечер се приближил до полицаи, проверяващи колите на пътя, и им обяснил, че са паркирали неправилно патрулката и е подал сигнал срещу тях в прокуратурата. После се отдалечил, но след малко се върнал.

Униформените били спрели очевидно почерпен водач, но мъжът отново им обяснил, че проверяват неправомерно, и ги обвинил, че всъщност те са пияни. На мястото били изпратен друг полицейски екип, който тествал патрулиращите, и пробите им се оказали отрицателни. След това на сопотчанина бил съставен акт за дребно хулиганство, защото пречел на органите на реда.

Районният съд в Карлово му определя глоба от 300 лв., но тя е отменена от окръжните магистрати в Пловдив с мотива, че "по делото не се констатира манифестираното поведение, макар и не съвсем обичайно, да е било непристойно, агресивно, както и отправените реплики да са били неприлични и тяхното съдържание да е било в състояние да наруши обществения ред и спокойствие“. Потърпевшият завел и друго дело и заповедта за задържането му е отменена като незаконосъобразна.

Последвал трети иск – за компенсиране на душевните травми, защото след случилото се човекът се чувствал унизен и стресиран. Претенцията му е за 2000 лв., но е уважена само една четвърт от нея.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).