Куклен се готви за 20 годишния си юбилей

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:43 / 21.06.2021
2100
С богата програма и поредица от мероприятия, Куклен ще отбележи 20 години от обявяването на града за общински център. Концерти, конкурси, кино под звездите, заря, крос са част от поредицата прояви, включени в календара от събития, с които Община Куклен ще отбележи своя юбилей.

Старта на празничния маратон от събития вече е даден с обявяването на конкурса “Куклен през моите очи“ за есе, рисунка или снимка. Организаторите символично са определили три категории без ограничение във възрастта на участниците. Крайният срок за получаване на творбите е до 13 август 2021 г., а най-добрите произведения ще бъдат селектирани в специално книжно издание, финансирано от община Куклен.

Как е изглеждал Куклен през годините, е другата стартирала инициатива на общината, като събраните стари семейни снимки от жителите на града и прилежащите му населени места, ще покажат в изложба през септември.

На 1 и 2 юли централният площад в планинското градче ще събере жителите и гостите си на кино под звездите. На огромен с размерите си екран 17:14 метра, в две поредни вечери, зрителите ще имат възможност да гледат хитови заглавия от българското и световното филмово изкуство.

Най-новата българска лента "Жигули“ и едноименния документален филм за живота на световната легенда "Ятаган“ са изборът на организаторите. Те са подготвили изненада и за най-малките фенове на седмото изкуство с анимацията “Великото пътешествие“, който ще се прожектира в зрителната зала на читалището.

Кулминацията на тържествата по повод 20-годишнината на община Куклен ще бъде на 3 юли.

Денят ще стартира с крос под надслов "20 километра за 20 години Община Куклен" и се организира от КЦМ 2000 АД. В кроса ще вземат участие жители на общината, служители на КЦМ, а стартът ще бъде даден от кмета Мария Белчева и главния изпълнителния директор на компанията Румен Цонев.

Участниците в състезанието ще минат по предварително начертан маршрут- База КЦМ Копривки - х. Здравец - Чернатица - Бяла черква - Студенец - х. Здравец - База КЦМ Копривки.

Екземпляр от последното издание на "Диви разкази“ на Хайтов, ще получи всеки участник в кроса от Община Куклен.

Вечерта Негово Високопреосвещенство Пловдивския Митрополит Николай ще отслужи тържествен благослов за здраве, а ген. Явор Матеев ще приеме строя на представителните роти от 68-а бригада специални сили по повод празника на тържествената проверка-заря. Виртуозите от оркестър “Приятели“ ще огласят празнуващото градче до късно вечерта с фолклорните си изпълнения.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).