Кметът на община "Родопи" и кметът на село Цалапица с дарителски жест към болно момче

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:11 / 28.06.2022
1524
Кметът на община "Родопи“ Павел Михайлов се включи в дарителската кампания за лечението на Петър Крачев. Личен пример, като дари месечната си заплата, даде и кметът на село Цалапица Ивайло Данаилов, който лично познава младия мъж.

"Реших да помогна на един млад човек в борбата му за живот“, коментира Павел Михайлов. Наред с това беше входирана и докладна до общински съвет "Родопи" за отпускане на еднократна парична сума.

Петър е на 28 години и се нуждае от бъбречна трансплантация. Младото момче живее нормален живот до момента, в който започва да получава болки и подувания на крайниците. Лекарите установяват сериозно заболяване на бъбреците, което е в напреднала фаза.

От 8 месеца 28-годишното момче е на животоподдържаща хемодиализа, но състоянието му се влошава. В помощ на семейството за събиране на сумата от 22 хиляди евро е  обявена и дарителска сметка.

"Тази сума е непосилна за неговото семейство, което се уповава на добрината на хората“, изказа съпричастност и кметът на село Цалапица Ивайло Данаилов.

Кметът Павел Михайлов изрази надежда, че примерът ще вдъхнови и други граждани за добри дела.

"Обръщам се към жителите на община "Родопи“ и към бизнеса, който работи на територията на нашите населени места с призив, който има възможност и желание да помогне на един млад човек да се радва на живота и на всички близки и приятели, които са до него."

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).