Кмет с наказателна акция срещу семейство от родопско село, спря им тока

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
21:17 / 10.06.2019
5262
Извънредни проверки започнаха в село Медени поляни, община Сърница. Кметът е обвинен в това, че спрял тока на семейство с болно дете, защото на последните избори не гласували за определена партия.

Години наред къщата на Емине Фандъкова, която е извън регулация, получавала ток от кметството в село Медени поляни. Всеки месец фактурите се плащали при кмета - без официална партида. Сметките между кмета и семейството се уреждали на доверие.

Преди няколко дни обаче от кметството прекратили електрозахранването до къщата, според кмета заради авария.А причината според кмета е късо съединение. "Късо съединение от тяхната мрежа до тук и изключи цялата кметството. И като махнахме   техния кабел, стана проблем – международен", коментира пред Нова Абдула Абдулах.

В семейството на Емине обаче подозират, че токът им е спрян заради евроизборите, на които те гласували, не така както кметът искал.

От Община Сърница започнаха проверка. "След нея може да се даде отговор как е събирано, по какъв начин", обясни служителят на Община Сърница Даниела Енева.

Резултатите от проверката ще бъдат ясни до седмица. Ток в дома на семейството в момента има по същия начин, но кабелът е пуснат до съседната къща.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).