Кардиологът с 57 бона заплата вдигна палат-мечта в Пазарджик

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (5)
19:36 / 17.09.2019
72384
Кардиологът д-р Петър Лазов, който бе разконспириран от Нова телевизия, че получава 57 000 лева месечна заплата от масово поставяне на стентове на болни и здрави пациенти, е построил истински палат в баровски квартал на Пазарджик, разкрива лупа.бг.

Къщата-мечта се намира срещу кортовете "Писковец" и е вдигната за по-малко от година. Преди това медикът живеел в обикновена панелка в жк. "Запад" срещу магазин от популярна регионална верига.

Петър Лазов е един от тримата инвазивни кардиолози в пазарджишката болница. Той поставя стентове по безкръвен метод на хора със сърдечни проблеми. Заплащането за този труд навсякъде в страната е между 4000 и 8000 лева, дори в частните болници.

Някои от светилата в сърдечната хирургия получават и по 12 000 лева. Здравната каса заплаща на болниците 4 500 лева за тази процедура, а лечебните заведения дават до 15% от тези пари на лекаря, който я извършва. В Пазарджик директорът на болницата дава на д-р Лазов близо 50%. Така той получава по около 2000 лева за 30-минутната интервенция.

В разследването си от телевизията разкриват, че д-р Лазов, за да взема още повече пари, извършва процедурата буквално на "конвейр“ и вижда нужда от поставяне на стент на всеки пациент, дошъл на преглед. Слагал стентове и на напълно здрави хора, като ги заблуждавал, че имат стеснение на кръвоносен съд в сърцето.

Виж коментарите (5)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).