Има избран проект за строежа на нова детска градина в Асеновград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:46 / 04.06.2021
1539
"Заложили сме големи очаквания на изграждането на новата детска градина. Обявихме архитектурен конкурс за изготвяне на проект в общински терен в квартал "Баделема". Мястото е с голяма денивелация. Убедени сме, че това е правилният подход, който се приема от професионалните гилдии, като по-добра практика, за разлика от процедурите по Закона за обществените поръчки (ЗОП) за инженерингово изпълнение. Вероятно заради това, интересът беше голям." Това каза пред медии главният архитект на Асеновград Петко Прокопиев.

По конкурса постъпиха много интересни проекти и всички бяха разгледани до най-малката подробност. Комисия извърши класиране, от гледна точка на визия и функционалност на сградите и прилежащите площи. Вече приключи процедурата по оценяването, има класиране и победител.

Архитект Прокопиев посочи, че спечелилият проект е с добри функционални връзки и интересна визия. Децата ще видят нещо познато – така, както рисуват своите къщички. В детската градина ще могат да се отглеждат 150 малчугани в шест групи. Предвидено е дори изграждане на басейн и прилежащи зони за занимания и отдих на открито, според изискванията и стандартите.

"Радостен съм, че за целта имаме осигурено държавно финансиране в размер на 3 000 000 лева", каза в заключение главният архитект на Асеновград.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Никога повече няма да можем да стигнем с влак от Пловдив до този ...
В Цалапица черешите са 8 лева, в Пловдив се продават на 25 лева, ...
Внимавайте: Срутища и огромни паднали камъни вгорчиха пътя на шоф...
Великденски празник за децата на Карлово
Деца от Пловдивско показаха специална техника за боядисване на яй...
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).