Финализират водния проект на Хисаря

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
11:25 / 18.12.2014
1241
Утре от 11.00 ч. на помпената станция в квартал "Миромир" в Хисаря ще се състои официална церемония по повод приключването на "Интегриран проект за подобрение на водния сектор на гр. Хисаря: Изграждане на битова и дъждовна канализация на кв. "Момина баня", кв. "Веригово" и кв. "Миромир" град Хисаря и реконструкция и подмяна на водопроводна мрежа на кв. Момина баня, кв. Веригово и кв. Миромир", финансиран по Оперативна програма "Околна среда 2007 - 2013 г.", съфинансиран от Европейския съюз чрез Кохезионния фонд на ЕС, държавния бюджет на Република България и Община Хисаря. 

В церемонията участие ще вземат кметът на Общината Пенка Ганева, ръководителят на проекта и заместник-кмет Асен Сурчев, представители на Министерството на околната среда и водите и на ръководството на фирмата изпълнител на СМР - Обединение "ГБС-Хисаря". Специален музикален поздрав към гостите на събитието ще отправят и децата от Сдружение "15 лалета".

В рамките на проекта по компонент "Канализация" са изпълнени 27 583,4 м, 1 507 сградни отклонения, 898 улични оттоци и 596 улични разширения. 

В частта "Водопровод" са реализирани 11 229 м, 71 противопожарни хидранта, 180 спирателни крана и 757 тротоарни спирателни крана.

Общата стойност на проекта е 31 572 802,84 лв. Реализацията му е продължение на водената от община Хисаря успешна политика на дългосрочно планиране. 

Изпълнението на проекта допринесе за по-добри условия за живеене, опазването на естествената околна среда и повишаване защитата на водите.

Осигуреното екологосъобразно пречистване и заустване на битовите отпадъчни води е сериозно конкурентно предимство при привличане на инвеститори и развитие на местната икономика. Асоцииран партньор на Община Хисаря е "ВиК" ЕООД, гр. Пловдив.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Земетресение е регистрирано близо до Пловдив
Нов инцидент с млад мъж зад волана в Пловдивско!
Цвета Караянчева присъства на честването на 156 години от рождени...
Цвета Караянчева на Фестивала на ягодата в Кричим: Само ГЕРБ може...
Големи изкушения в богато пловдивско село
Цвета Караянчева в с. Желязно, община "Марица": Само ГЕРБ знае ка...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).