Емилия Масларова: Исканията на социалните работници са изпълнени

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:50 / 24.09.2007
3490
Исканията на социалните работници, които утре ще протестират в София, са изпълнени, заяви в Смолян министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова, предаде радио „Фокус" - Смолян.

Малсларова отбеляза, че това са хора от социалните домове, които са към общините, а не служители на оглавяваното от нея ведомство. Тя посочи още, че нормативите за издръжка са променени и в сряда се очаква да бъдат приети от Министерския съвет. За тази цел ще бъдат отпуснати допълнително 2 880 млн. лв., за да се подобрят нормативите за издръжка на тези заведения. С друго постановление ще бъдат отпуснати допълнителни 550 хил. лв., за да се коригират заплатите на хората, работещи в социалните заведения.

„Ние сме предложили на синдикатите, както и на общините хората, които са пенсионирани и работят в тези заведения, а те са най-ниско квалифицираните, да отидат да си получават пенсиите, а ние по програми за заетост, за които държавата плаща, да назначим нови хора, които да работят там, тъй като така ще се отдели ресурс за работни заплати", коментира социалният министър.

Все пак трябва да се научим, че щом искаме самостоятелност, трябва да можем самостоятелно да бъдем по-гъвкави, за да се урегулират доходите и разходите в тези заведения. Министър Емилия Маслрова бе категорична, че няма притеснения относно неизпълнени ангажименти, които са поели заедно с общините в тази насока.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Полицейският участък в община до Пловдив се сдоби с нов автомобил...
Дрогиран от Първомай се прости с мерцедеса си
Откриха градски плаж в Асеновград, вижте какви ще са цените
Янко Радунчев, 17 РИК: Грешките ще са заради неотчетен машинен во...
В едно от наводнените карловски села хората не искат да гласуват
Музеят на авиацията в Крумово организира специален ден на бащата


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).