Едно от най-китните села в Родопите става център за сватбен туризъм

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
20:30 / 09.08.2019
24652
Едно от най-китните села в Родопите, Момчиловци е на път да се превърне в център за сватбен туризъм, коментира от личната си страничка във Фейсбук кметицата Сийка Суркова, която от началото на годината е благословила вече 4 новобрачни двойки , а през септември й предстои да напъти към "най-малката обществена клетка“ поне още три двойки влюбени.

Сред избралите да си разменят венчалните халки в Момчиловци или по близките върхове и поляни има украинец, грък и аржентинка, половината не са местни, а някои предпочели ливадите пред луксозните ресторанти в Пловдив и Смолян.

1 160 са постоянните жители на Момчиловци, тази година тук са проплакали две бебета, а най-възрастните баба и дядо гонят 95-та годишнина.

Стягащата се за втори кметски мандат бивша журналистка Сийка Суркова очаква догодина тук да започнат да се венчават и представители на Поднебесната империя, след като киселото мляко с логото на Момчиловци придоби особена популярност в Шанхай, а в покрайнините на селото вече работи демонстрационна мандра.

Кметицата припомня, че вече е започнала подготовката за тазгодишния фестивал на киселото мляко, където ще бъде избрана и новата Мис Родопи, пише Монитор. Фестът, който е под патронажа на министъра на туризма ще се проведе от 21 до 23 септември.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).