Два гигантски вълка отстреля родопчанин

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (39)
15:28 / 30.06.2020
14486
Два гигантски вълка отстреля родопчанинът Гюлюстан Ибрям. Хищниците нападат домашни животни и се налага да бъдат убити, обясниха от Съюза на ловците и риболовците в България (СЛРБ).

В петък миналата седмица огромна вълчица задига агне в кърджалийското село Рибарци. Стопанинът вижда как нападателката влачи беззащитното животно и се развиква, което стресва хищника и той изпуска жертвата си. За жалост агнето вече е мъртво.

Кръвожадният звяр не се притеснява да върлува из населеното място. Същата вълчица по-рано през месеца изяжда три телета край близките села Ябълковец и Хромица. Преди това ловци попадат на кости и глави на малки сърненца, като се предполага, че същият хищник ги е разкъсал. 

"Вълците правят големи пакости! Освен че нападат добитъка, унищожават и дивеча. Популацията им се увеличава, притеснени сме, но няма да спрем да ги изтребваме. Знаем каква голяма мъка е за един възрастен човек вълци да му изядат теле или крава, на които разчита за препитанието си. Затова реагирахме мигновено, когато получихме сигнала от местните хора, че в района на Рибарци има вълк", коментира председателят на местната ловна дружинка Неджми Мустафов.

Авджията се проявява и през месец май т.г., когато гръмва друг едър вълк (над 50 килограма) в района на родопското село Голобрад. Предполага се, че хищникът и вълчицата са били двойка, но набезите им са спрени завинаги заради точния мерник на младия авджия.

"Ловът на хищници е страст на Гюлюстан, с което е пример за колегите си. През този ловен сезон е отстрелял 6 чакала и над 50 лисици. Наскоро беше награден с грамота за принос в регулирането на хищниците", поясниха от СЛРБ за "България Днес".

Виж коментарите (39)
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).