Дъщерята на бития възрастен човек: Заварих го с кървяща рана на челото, целият гръб синьо-червен и с кръв по пръстите

Автор: Диана Бикова
Коментари (0)
11:08 / 20.06.2022
7342
87-годишен жител на пловдивското село Белозем е бил пребит в дома си и ограбен в събота. За инцидента съобщи за Plovdiv24.bg внучката на възрастния човек. "До смърт ли трябва да се стигне, за да се вземат адекватни мерки? Докога ще толерираме циганите и нормално ли е в 21 век, както си седиш и да нахлуват в дома ти, да те ограбват и пребиват. Къде е кметът? Къде е полицията? Къде са законите или те не важат за тях?" - пита жената. 

Днес дъщерята на пострадалия дядо Тодор - Величка Иванова, разказа подробности:

"Живея и работя в Пловдив, вдовица съм и всяка събота отивам при баща ми в Белозем. Чистя, зареждам храна, говорим си. Досега са влизали в къщата два пъти. На 26 май му откраднали телефоните - джиесема и стационарния. После намерихме стационарния счупен, изхвърлен в тревата. На следващата седмица някой беше разбил прозореца с едно желязо. Подадох сигнали в полицията, но никой не дойде. 

Тази събота отидох със зет ми и какво да видим? Баща ми лежи завит и стене от болка. На челото рана, която кървеше, целият гръб синьо-червен, кръв по пръстите. Питам го какво се е случило и той ми каза, че някакви хора влезли и започнали да го бият. Веднага звъннах на 112 и дойде лекар и полиция. Казаха да го заведем в Хирургиите на "Пещерско шосе" за прегледи и после да се върнем в районното в Раковски, а дъщеря ми и зет ми присъстваха на огледа в къщата.

В болницата му направиха рентген и ехограф, слава богу, няма счупване или други по-сериозни травми. Снощи до 23,00 ч. го държахме тоя възрастен човек в районното. От полицията казват: раните са от падане. Той има лека деменция и като го питаха какво е станало, в началото каза "Нищо". На мен преди това ми разказа всичко, може би, защото е било много скоро, когато отидох. По някое време в полицията си спомни и вика: "Бяха двама-трима, които ме биха".

Когато ходя при него, винаги му слагам по 20 лева в джоба, да си купи нещо, ако иска. Сега парите ги нямаше, взели са ги. Взели и храната от хладилника, оставили само 4 кисели млека. Обрали и всички сладки неща и вафлички от масата. Няма значение, че човекът живее сам. Трябва да намерят извършителите. Нямат право да влизат в чужд имот! Сега ще остане при мен в Пловдив, защото не мога повече да го оставя сам."

Виж коментарите (0)

Още по темата (2):
20.06.2022 След публикация в Plovdiv24.bg: Полицията светкавично залови побойниците от Белозем
19.06.2022 Ексклузивно: Пребиха възрастен мъж, говори неговата внучка!
Още новини от Регионални новини:
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).