Диви селяни тероризират съседите си, 1-во РУП системно бездейства

Автор: Васил Динев
Коментари (7)
09:22 / 23.09.2017
34843
Среднощен шумов терор от диви селяни спрямо съседите им е почти ежедневие в родопската яка от села около Пловдив, а причината е тоталното бездействие на служителите на 1-во РУП, научи Plovdiv24.bg.

В редакцията редовно пристигат писма от отчаяни жители на селата около Пловдив, които са под опеката на 1-во РУП.

Поредното пристигна тази сутрин, около 1:00 от село Храбрино. Този път то бе придружено и с видео.

Ето какво ни пише наша редовна читателка: "Часът е 00:53 - това продължава от 23:00 насам и след 2 сигнала до 112 и едно обаждане до дежурния в Първо районно патрулка все още не е дошла! 11-месечният ми син се събуди вече два пъти и едва го приспиваме отново на този шум!!! Не знам вече към коя институция да се обърна!!! В селото имаше тържество по повод 22-ри Септември, което приключи до 23:00 и от тогава сме подложени на този тормоз!".

Това писмо е едно от многото, които редовно получаваме на редакционната поща за непоносим нощен шумов тормоз, особено от селата с ромски махали.

В Plovdiv24.bg дори сме събрали цял набор от причини и оправдания от страна на институциите. Ето и част от тях:
- От 112 не са ни предали за сигнала
- Нямаме достатъчно автомобили и екипи
- Нямаме уред за измерване на шума
- Не знаем точния адрес в селото

В редакцията сме готови и с няколко контра-аргумента с които да принудите патрулния автомобил да ви посети:
- Винаги искайте имената на служителите с които разговаряте, както на 112, така и в съответното Районно Управление на Полицията(РУП).

- Кажете, че разполагате с уред за измерване на нивото на децибелите. Почти всеки разполага със смартфон, а там може да инсталирате безплатно приложение за измерването на нивата на шум.

- Кажете, че вече сте измерили нивата на допустим шум и те надвишават значително позволените за съответния час във вашето населено място (информирайте се преди това за местните разпоредби за обществен ред и шум).

- Кажете на полицаите, че ще ги посрещнете в началото на населеното място и ще ги съпроводите до мястото където се нарушава закона.

- Заявете на дежурните, че ако не вземат мерки ще се свържите с медиите и ще назовете поименно бездействащата институция и неин служител.

И нещо което не препоръчваме, но според наш читател е помогнало: По време на тридневна циганска сватба, съпроводена от тотално бездействие на полицията във връзка с шумовия терор, нашият читател е заплашил, че ако до 30 минути не дойде патрулка, той се качва на автомобила си и ще се вреже с висока скорост в сватбеното тържество, което по традиция се е разположило и блокирало улицата пред дома на младоженците-цигани. Нашият читател уверява, че на 12-та минута е пристигнала патрулка и е прекратила тържеството.

 

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (7)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).