Датският посланик остана възхитен от новата детска градина в Граф Игнатиево

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:18 / 17.06.2018
2564
Посланикът на Кралство Дания в България Н. Пр. Сьорен Якобсен бе специален гост на тържествения концерт по повод 130 години просветно дело в с. Граф Игнатиево. По време на посещението си в селото той разгледа училището и детската градина.

Негово Превъзходителство бе впечатлен от постиженията на учениците в ОУ "Граф Н. Игнатиев“  и възхитен от наскоро построената детска градина "Здравец“ – най-новата и красивата в селищната система.

Кметът Димитър Иванов връчи на посланик Якобсен плакет на община "Марица“ и бутилка вино, специално произведено за 30-годишния й юбилей. Управникът на с. Граф Игнатиево Нестор Чочев пък подари на Негово Превъзходителство огромна кошница с български плодове, зеленчуци, ракия, бабек и вино.

Тържеството в препълнената зала на НЧ "Изгрев-1927“ започна с българския химн, изпълнен в дует от директора на ОУ "Граф Н. Игнатиев“  Даниела Петкова и второкласничката Цветелина Начева, носител на 2 златни медала по художествена гимнастика.

Жители и гости изгледаха с интерес филма, в който настоящи ученици, бивши директори, учители и възпитаници разказват за детството, преживяванията и успехите си, постигнати благодарение на образованието си в ОУ “Граф Н. Игнатиев“.

В началото на концерта посланик Якобсен благодари за гостоприемството на кметовете на община "Марица“ Димитър Иванов и на с. Граф Игнатиево - Нестор Чочев, както и на директора на училището Даниела Петкова.

Негово Превъзходителство поздрави за празничния юбилей учители, родители,  деца, жители и гости на селото.

"Идвам от семейство на учители, в което майка ми, баща ми и брат ми упражняваха тази професия. За мен образованието е ключът към бъдещето. От това, което видях във филма, че са направили Вашите учители, разбирам, че те заслужават огромно уважение.“, подчерта Н. Пр. Сьорен Якобсен и допълни, че по време на двучасовия си престой в селото е останал очарован от приятната атмосфера в него.

"За мен е чест и удоволствие тази вечер да споделя с всички Вас този значим за с. Граф Игнатиево празник.“

С тези думи започна приветствието си кметът на община "Марица“ Димитър Иванов. Той благодари на учителите за старанията, които полагат, за да възпитат децата ни в изконните български добродетели.

"Всички оценяваме Вашата отговорност и професионализъм. Желая Ви много здраве и търпение, за да продължите да просвещавате младото поколение и да възпитавате децата ни в дух на родолюбие и патриотизъм.“, обърна се към преподавателите Димитър Иванов.

Той посочи, че общинската управа започва работа по проект за нов физкултурен салон в с. Граф Игнатиево.

"Аз, кметът на с. Граф Игнатиево, ръководството и съветниците на община "Марица“ ще обединим усилията си за изграждането на един хубав салон с размерите на малка зала, където децата да спортуват и да се забавляват.“, завърши кметът и думите му бяха посрещнати с мощни аплаузи от залата.

Директорът на училището Даниела Петкова също поздрави колегите си и гостите за празника.

"За историята 130 години са малко, но за училището ни са много. Това са години на стремеж към отстояване интересите на нашите възпитаници, следване на традициите и утвърждаване на училището ни. Години, изпълнени с много успехи, спечелени битки и постигнати мечти.“,  отбеляза Петкова.

Тя припомни завета на патрона на училището Граф Н. Игнатиев.

"В училището се научават най-важните уроци за доброто, за приятелството, за знанието, за успеха, за истината. Носете наученото в сърцата си. Пожелавам на всички вас мъдрост и сила, воля за успех, постоянство, за да постигнете всичко, за което сте мечтали. Пазете доброто име на училището и обичайте България така, както я е обичал и се е борил за нейното благоденствие нашият патрон Граф Н. Игнатиев. Един от заветите му гласи: "Нищо не започвай, ако не си решил да стигнеш до края, но започнеш ли нещо – никога не отстъпвай!“, заключи директорът Даниела Петкова.

По време на тържеството стана ясно, че ОУ "Граф Н. Игнатиев“ получава Почетния знак на Президента на Република България Румен Радев.

За 130-годишния юбилей специални поздравителни адреси бяха прочетени от държавния глава, министъра на образованието Красимир Вълчев, партньорски организации и училища в страната.

На концерта присъстваха кметове, общински съветници и представители на администрацията в община "Марица“.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села
Голямо пловдивско село ликува


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).