Брутални километрични задръствания заради недомислица на община Асеновград

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (18)
16:43 / 07.09.2014
25784
Брутални километрични задръствания предизвика недомислица от страна на община Асеновград, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Причината е, че във връзка със започващ ремонт на ул. "Шести януари" в Асеновград /подмяна на водопровод и рехабилитация/, считано от 04.09 се въвежда временна организация на движението, включваща:

1. Затваря се за движение на МПС ул. "Шести януари" за времето на изпълнение на ремонтните работи - 60 календарни дни;

2. МПС за и от направление Смолян ще използват обходен маршрут: кръгово кръстовище на ул. "Шести януари" - ул." Марица" - ул. "Съединение" - път II - 86.

3. По ул." Съединение", в участъка от "Старата мандра" до кръстовището с път II - 86, се въвежда еднопосочно движение на МПС, като движението ще се регулира със светофарна уредба;

4. На кръстовището на ул."Съединение" и ул."Цар Иван Асен II" /при Железния мост/ се променя направлението на пътя с предимство, като с предимство ще са движещите се по ул."Съединение".

Организацията на движението обаче не е презицирана така, че да поеме огромния неделен трафик. Светофарът който регулира движението на входа на Асеновград, не е регулиран правилно и предизвиква огромни задръствания. След като бъде преминато това препятствие, следва преминаване през центъра на града на огромен поток от автомобили, а на места този поток е без предимство, което предизвиква хаос. Самите асеновградчани също страдат доста от организационната недомислица на местната власт, тъй като много вътрешни улици на града също бяха парализирани в неделния ден.

Като цяло, заради организационния хаос, се образуват кошмарни, няколко километрови, задръствания, а предвижването от Бачково, до изхода на Асеновград отнема около час и половина.


Виж коментарите (18)
Още новини от Регионални новини:
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко
Преобразяват пловдивски села


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).