Бочката жали 12 години затвор заради опит за двойно убийство

Автор: Адриана Георгиева
Коментари (0)
11:48 / 19.01.2021
3443
51-годишният Богоя Богоев (Бочката) от карловското село Ръжево днес се изправи пред апелативния съд в Пловдив след подадена от него жалба срещу 12-годишната присъда, която получи от окръжния съд заради опит за двойно убийство, извършен от него на 16 септември м.г., предаде репортер на Plovdiv24.bg.

По данни на прокуратурата, Бочката помагал на 64-годишната си съселянка Росица Горнишка, тъй като тя имала здравословни проблеми. За нея грижи полагал и 60-годишният Лазар Лазаров, който понякога я карал с колата си на пазар.

В деня на престъплението двамата били за покупки в съседното село. Тогава Богоев ударил няколко питиета и сменил катинара на къщата на Росица. Тя с прибрала и попитала какво става. Тогава Бочката извадил кухненски нож и я пробол в лицето и гърба. Лазаров се притичал на помощ, но Бочката погнал и него с ножа. Лазаров избягал, но Богоев го настигнал, като го ранил в краката. Всичко станало пред погледите на съседите, които звъннали на 112.

Днес Богоев отказа да дава обяснения по случая. Той помоли за снизходителна присъда, но не успя да обясни пред магистратите какво точно има предвид. "Много съжалявам за извършеното“, каза той пред съда.

От обвинението сметнаха, че присъдата е справедлива и помолиха съда да я потвърди. Прокурорката подчерта, че съдебният акт е постановен при превес на смекчаващите вината обстоятелства.

В залата беше и пострадалият Лазаров. Той заяви пред магистратите, че Богоев често пиел и от действията му са пострадали и други хора през годините, което говорело за висока степен на обществена опасност. Според съдът обаче, това не е съотносимо към днешното дело.

Виж коментарите (0)

Още по темата (4):
17.11.2021 12 г. затвор след кървавата любовна драма в пловдивско село
03.06.2020 Кървавата любовна драма в пловдивско село завърши с тежко наказание
24.04.2020 Нови подробности за кървавата любовна драма в пловдивско село
16.09.2019 Кървава любовна драма в пловдивско село, жена бере душа в болница
Още новини от Регионални новини:
Камион помля служебния автомобил на кмета на Кричим
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).