Безработицата в Асеновград спада

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:41 / 21.10.2017
2434
Намалява равнището на безработица и същевременно се увеличава търсенето на работна сила в Асеновград. Това каза за Радио "Фокус" - Пловдив директорът на дирекция "Бюро по труда" в Асеновград Екатерина Гешева. По думите й месец септември е приключил с много добри стойности на равнището на безработица в Асеновград - 6,25 %. "В сравнение с предходния месец, процентът на равнище на безработица се е понижил. В момента регистрираните безработни в Бюро по труда - Асеновград са общо 1731 души - 1675 в Община Асеновград и 56 в Община Лъки. 

През последния месец входящият поток е по-малък от изходящия, тоест лицата, които са се регистрирали като безработни са по-малко от тези, които са постъпили на работа или поради други причини вече са извън бюрото по труда. Това е една много положителна тенденция. В същото време, големият брой работни места в момента показва необходимостта от работници и все повече засилващото се търсене на работна сила. Именно в отговор на това идва и този проект, който Бюро по труда в Асеновград ще реализира - "Готови за работа", част от ОП "Развитие на човешките ресурси" 2014-2020 година. 

Той ще се опита да активира хората така, че да могат да се включат в заетост", обясни Екатерина Гешева. Тя заяви, че Бюро по труда - Асеновград работи с всички рискови групи безработни лица, като за всяка една от тях се прилага специфичен подход и специфични мерки, които са съобразени с нуждите на дадената група.

Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
МВР Пловдив: Петима мъже и жена са заподозрени за кражба на 360 к...
Няма открит нелегален алкохол в изба "Дядо Пламен"
Спряха строителството на новия мост над река Марица
За близо 1,4 млн. лева продават апетитна фабрика за производство ...
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).