Бедствено положение в община Панагюрище!

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:23 / 15.09.2017
10676
Кметът на община Панагюрище Никола Белишки издаде заповед, с която обяви бедствено положение в града и в още седем села в околността. Това се налага заради продължителното засушаване през летните месеци и невъзможността за подаване на нормално количество вода през магистралния водопровод на село Злокучене, съобщават от общината.

Бедственото положение обхваща селата Бъта, Баня, Оборище, Елшица, Левски, Поибрене и Попинци. Според Белишки то се налага с цел недопускане на рискове за здравето и живота на жителите на общината. Той уточни още, че се налагат неотложни аварийно-възстановителни работи на централния водопровод.

Кметът на Панагюрище подчерта, че заради невъзможността за водоподаване поради множеството аварии на магистралния водопровод се е стигнало до остър недостиг на вода за питейно-битови нужди.

"Използваният магистрален водопровод на село Злокучене е крайно амортизиран, с множество течове по трасето и постоянни аварии, поради което по него не достига необходимото количество вода до Панагюрище и околните села", заявява Белишки.

По думите ми през последните 3 дни е имало четири много тежки аварии, а за последните 10 дни - общо 16.

Срокът на бедственото положение е до 11 ч. на 21 септември. До тогава е предвидено да се направи авариен ремонт на магистралния водопровод. До нормализиране на водоснабдяването в общината ще се доставя вода от откритите водоизточници в района, а при невъзможност - чрез водоноски.


Виж коментарите (0)
Още новини от Регионални новини:
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).