Барман се наведе и прегърна приятелски клиент, но с другата ръка заби нож в слепоочието му

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (16)
20:04 / 17.10.2017
25030
Окръжният съд в Пазарджик осъди на 10 г. лишаване от свобода 34-годишния Атанас Латев, който през март уби безпричинно 45-годишния си клиент Румен Спасов в заведението си в Ракитово. Делото се гледа по реда на съкратеното съдебно следствие, след като подсъдимият се призна за виновен. Във фаталния ден убитият Румен Спасов влязъл да изпие една ракия в кафе-аперитив, собственост на семейството на убиеца. Мъжът седял сам на маса, когато към него се приближил барманът Латев. Той се навел приятелски към клиента, прегърнал го с едната ръка, а с другата, в която стискал нож, го пробол смъртоносно в областта на слепоочието. 

Според свидетели в първите моменти никой от присъстващите в заведението клиенти не разбрал какво се е случило. Когато отишли да помогнат на свлеклия се от масата Румен Спасов, когото първоначално помислили за пиян, те с ужас видели кървящата рана на слепоочието му. Пострадалият незабавно бил откаран в болница в Пловдив, но въпреки животоспасяващата операция, мъжът починал. При претърсване на жилището на убиеца разследващи открили скрито в гардероб оръжието на престъплението. 

В хода на съдебното дирене стана ясно, че убиецът по никакъв начин не е бил провокиран или предизвикан от жертвата. Според прокуратурата тежкото престъпление е било извършено по хулигански подбуди. Убиецът ще трябва да заплати обезщетения от по 50 хиляди лв. на двете деца на жертвата си и по 100 хиляди лв. на съпругата и майка му, пише "24 часа". Присъдата може да се обжалва пред Пловдивския апелативен съд.

Виж коментарите (16)
Още новини от Регионални новини:
Рибната църква в Асеновград - едно уникално място
Скандал в БСП заради листата за изборите в Пловдив-област
Колата на починалия при пожар Къчно Жилов спасява друго семейство...
Спряха връщането на славата на емблематичен спа курорт в Пловдивс...
Протестиращи блокираха Околовръстното на Пловдив: Ще ни уморят с ...
Фермер от Пловдивско: В България скоро няма да има мляко


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).