Знакови сгради в Пловдив потъват в мрак

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:00 / 25.03.2017
1683
Община Пловдив се присъединява към глобалната инициатива "Часът на Земята" и тази година. В знак на подкрепа към общите усилия за опазване на природни ресурси днес в града за един час ще притъмнеят сградата на общината, Главната улица, знакови паметници и монументи. Чрез символичното изключване на светлините се отправя послание за по-разумно поведение, с което определяме не само своето, но и бъдещето на хората около нас, както и на идващите поколения. 

Изборът не е дали да използваме, или не съвременните технически постижения, а дали да ги използваме устойчиво или по начин, увреждащ планетата. Час на тъмно в никакъв случай не означава, че всички ние трябва да изоставим електричеството и да свърнем свещите в ежедневието си. 

"Загаси светлините, отвори очи за планетата!", е призивът към всеки от нас да се замисли как с начина си на живот може да помогне на Земята. През 2017 г. климатичните промени са факт, въпросът е как може да се справим с тях. Грижата за планетата е работа на всеки от нас и не изисква да правим огромни жертви. Дори и малки стъпки могат да имат голям ефект и нека на 25 март поставим началото, призовават от Община Пловдив. Включи се и ти, изключи светлината на 25 март в 20,30 ч.!

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).