"Жълт" код за Пловдив утре заради жегите

Автор: Мария Морунова
Коментари (0)
17:31 / 10.08.2015
1329
"Жълт" код за високи температури е обявен за Пловдив и още 14 области за утре. Това сочи справка на официалния сайт на Националния институт по метеорология и хидрология (НИМХ) при БАН.

Областите, за които е обявен "жълт" код са Видин, Монтана, Враца, Плевен, Ловеч, Велико Търново, Русе, Силистра, Благоевград, Пазарджик, Пловдив, Стара Загора, Хасково, Сливен и Ямбол.

През нощта ще бъде ясно и почти тихо. Утре отново ще бъде слънчево, след обяд горещо. В следобедните часове ще има временни увеличения на облачността, но без валеж. Ще духа слаб северозападен, след обяд север-североизточен вятър. Максимални температури между 31° и 36°, в София 31-32°.

Атмосферното налягане ще бъде близко до средното за месеца и през деня ще се задържи почти без промяна..
Над планините ще бъде слънчево, след обяд с купеста облачност. На отделни места в масивите от Югозападна България ще превали и прегърми. Ще духа предимно слаб североизточен вятър. Максимална температура на височина 1200 метра около 26°, на 2000 метра около 18°.

Над Черноморието ще бъде слънчево, около и след обяд с висока облачност. Ще духа северозападен, в следобедните часове източен вятър. Максимални температури 28°-31°. Температурата на морската вода е 26°-27°. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Катастрофа между три коли в Пловдив, на място има линейка
Кметът на Пловдив: Няма как да не ти трепне отвътре, рукне ли род...
Брокери: Хора с добри финансови възможности сменят апартамента си...
Разследват имотни измами, свързани с бившия полицай, осъден за уб...
Голям успех за ученици от училище "Вапцаров"
Шофьорка: Стойте далеч от това място!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).