Жителка на Брестник: За 30 години демокрация никой управник не направи детска площадка

Автор: Диана Бикова
Коментари (4)
08:30 / 28.10.2019
14150
Читателка на Plovdiv24.bg от село Брестник, община "Родопи", ни изпрати писмо, в което изразява разочарованието си от участниците в местните избори. Жената разказва, че в селото няма детска площадка и за 30 години демокрация нито един управник не е намерил пари и терен, за да направи такава. Публикуваме писмото без редакторска намеса:

"Уважаема Редакция,

Пиша Ви с апел за помощ, защото с годините се убедих, че за да обърне внимание властта на обикновения гражданин, трябва да се намеси някоя медия.

Жителка съм на село Брестник, община Родопи, област Пловдив, което е на 5 км от Пловдив. В селото живеят 1660 души по данни на ГРАО от 2015 г. Броят им вероятно вече наближава 2000, защото всяка година все повече млади семейства бягат от шума и забързаното ежедневие на големия град и избират да отглеждат децата си в селото.

И тук всъщност е проблемът- за тридесет години демокрация нито един управник не намери пари и терен, за да направи една обикновена детска площадка. Ние родителите сме принудени да отглеждаме децата си по кафенетата, на които има по един пясъчник и една люлка, защото държавата не може да ни предостави елементарни условия за отглеждане. Някой сигурно ще каже: "Е, нали имате и това!!!“, но нали затова всички ние плащаме данъци, които потъват незнайно къде. От властта ни агитират да раждаме повече от едно дете, но питам аз: "Как да стане това, като нямаме дори една обикновена площадка???“. Много често търсим разнообразие за децата и се принуждаваме да ги водим до Пловдив или Куклен, но това изисква както времеви, така и паричен ресурс.

В случая има и един много важен момент. Управлението в община Родопи е от ГЕРБ, а кметицата на селото е издигната от АБВ. Всички знаем как се дават пари, било то по проект или не - по партийна линия. Вярно е- идват избори, но честно казано не съм обнадеждена. По това време словата са гръмки, обещанията много, но след това всичко остава в забвение.

Не смятам, че децата ги вълнува кой от коя партия е. Те искат да играят, да лудуват, да щуреят, да имат едно нормално детство.

За управляващите приоритет трябва да бъдат точно тези деца, защото те са бъдещето на България!!!

Искрено се надявам да предизвикам интерес във Вас и в скоро време аз и всички жители на селото да прочетем статия по темата, защото само тогава хората, от които зависи построяването на подобно съоръжение може да решат да се "размърдат“ и видиш ли- да имаме и ние детска площадка".

Виж коментарите (4)
Още новини от Новини от Пловдив:
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).