Жители на "Западен" се включиха с 60 килограма капачки в кампанията за закупуване на линейка за деца

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
09:01 / 23.10.2022
1616
Служители на район "Западен“ се присъединиха към инициативата "Капачки за бъдеще“. В кратки срокове те събраха и предадоха 60 килограма капачки, като така се включиха в кампанията за закупуване на линейка за деца.

Идеята служителите да се включат в благородната мисия е лично на кмета на района Димитър Колев. Нещо повече – кампанията в "Западен“ продължава и през ноември, когато до сградата на кметството ще бъде поставено огромно сърце, в което гражданите да предават събраните от тях капачки.

Благодарение на "Капачки за бъдеще“ и всички дарители, които се включват в различните издания на инициативата, вече са закупени два високоспециализирани автомобила. Първата неонатална линейка беше дарена на Пловдив в края на миналата година. Тя обслужва не само пловдивския регион, но и голяма част от Южна България - Пазарджик, Смолян, Хасково и Кърджали. От края на този месец и Плевен ще разполага с високоспециализирана линейка, която ще покрие нуждите на цяла Централна Северна и Северозападна България.

В момента тече акция за осигуряване на средства за закупуването и на трета специализирана неонатална линейка. Организаторите от "Капачки за бъдеще“ се надяват занапред да успеят да дарят линейки и на други големи градове, в които има университетски болници, така че да покрият територията на цялата страна. От създаването си през 2017-та година насам, от организацията са помогнали и на 35 болници в 35 града в страната с кувьози и медицинска техника.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).