Жители на "Тракия" получават хранителни продукти от БЧК

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
14:40 / 11.05.2016
2375
Стартира втори транш по изпълнение на програма "Предоставяне на хранителни пакети" от "Европейски фонд за подпомагане на най-нуждаещите се лица" в район "Тракия". 

Програмата се изпълнява от Български Червен кръст и ще продължи до 27-ми май. 2016 г. В район "Тракия" временният пункт за раздаване на хранителни продукти се намира в Пенсионерския клуб /блок 46/, там са поставени и списъците на правоимащите лица, работно време от понеделник до петък от 9,00 до 13,00 часа.

Правоимащи по програмата са:

1. Лица и семейства, които поради нисък доход или липса на доход не са в състояние да посрещнат свои основни жизнени потребности, в т.ч.и лица и семейства в тежка социална ситуация и с ниски доходи, които са получили еднократна помощ по реда на чл.16 ППЗСП за задоволяване на инцидентно възникнали потребности;

2. Лица и/или групи от лица, ползващи социални услуги по реда на ППЗСП - в общността или резидентен тип;

3. Лица от уязвими групи - граждани на трети страни, по смисъла на § 1, т. 17 от допълнителните разпоредби от Закона за убежището и бежанците.

Списъците с правоимащите са изготвени от Дирекция "Социално подпомагане". И може да направите справка дали сте включени на място в Сектора за социална закрила в район "Тракия", а така също в районната администрация в район "Тракия" и/или на тел 032/682566.

Хранителните продукти, които ще получи всяко лице, отговарящо на горните условия, са:

- Брашно - 5 кг.
- Леща - 3 кг.
- Спагети - 3 кг.
- Компот консерва - 1,60 кг.
- Конфитюр - 1 кг.
- Нектар - 1 л.
- Локум - 0,280 кг.

В район "Тракия" хранителни продукти ще получат 318 лица, раздадени от доброволци на БЧК. От районната администрация съдействат за информиране на правоимащите, като напомнят, че срокът за получаване на помощта е до 27.05.2016 г.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Най-новото археологическо бижу на Пловдив се показа в целия си бл...
Не е "Столипиново", Центърът на Пловдив е, а от ОП "Чистота" подм...
Обрат! Обезщетение от 5 200 евро за Ральо Ралев!
Прокуратурата: Няма установено наличие на алкохол в кръвта на Кри...
Приятел на Кристиан: Трябваше ли по този начин да си научиш урока...
Затворът в Пловдив стана като хотел - бани, кухни, трапезарии


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).