Жители на "Столипиново" с култово интервю за Plovdiv24.bg

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
21:12 / 30.03.2024
7166
"Работим за "Чистота" всеки ден, но в нашия район проблеми няма". Това заявиха двама общински служители пред камерата на Plovdiv24.bg.

Днес в "Столипиново" се проведе акция на общинското предприятие заради огромните количества неправилно изхвърлен боклук там.

Много работници, 13 самосвала и 5 челни товарача се включиха в поредната извънредна съботна акция за почистването на "Столипиново". Камионите направиха 49 курса до сметището в Цалапица. Улиците бяха измити с шампоан.  

"Премахнахме много от предварително набелязаните 8 най-големи сметища. Работихме на улиците "Батак", "Сокол", "Крайна", "Крайречна", Ландос" и "Възход". Отсега създаваме организация да продължим следващата седмица, тъй като поради многото паркирани автомобили, на някои места техниката ни не успя да влезе", коментира директорът на "Чистота" Десислава Георгиева, която лично ръководеше акцията.

Тя напомни, че 7 дни в седмицата в квартала работят екипи с едрогабаритни машини, които събират разпилените край контейнерите отпадъци. Тъй като голяма част от поставените преди година 50 нови контейнера са изчезнали или унищожени, през следващия месец се очаква доставката но нови 100.  

На място дойде и кметът на район "Източен" Емил Русинов. Той увери, че ще се търсят възможности новите съдове за смет да бъдат поставени на места, съобразени и с мнението на гражданите. Благодари на жителите на квартала, които доброволно също се включиха в акцията.

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Тя оцеля след жесток удар в Пловдив. Ето как е днес Карина, която...
Прокуратурата съобщи за кървава сцена в Пловдив
Ексклузивно: Бутат един от стадионите в Пловдив и го правят парк?...
Напусна ни емблематична пловдивчанка
32 г. затвор за жестоко убийство в центъра на Пловдив. Жертвата е...
Гросмайстор Виктория Радева: ГЕРБ през годините доказаха, че са с...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).