Жители на Пловдив вече три години чакат улицата им да бъде приведена в нормален вид

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
15:35 / 20.11.2021
5223
Живущи на ул. "Габър" от 3 г. чакат да се направи санитарна сеч на храсти и дървета и да се изгради стълб за улично осветление. Сигналът до Plovdiv24.bg е изпратен с молба за помощ: 

"Здравейте, редакция. Пиша Ви относно една сага между мен, Община Пловдив и ОП "Градини и паркове", която продължава вече три години.

Става дума за това, че трябваше да се извърши санитарна сеч на известен брой саморасли храсти и дървета на ул. "Габър" (пресечка на ул. "Волга"), както и изграждане на стълб за улично осветление, тъй като в този участък улицата е доста тъмна. Задействана е процедурата, като съм входирал жалба в отдел "Екология" към район "Централен" и резолюцията на тази жалба е отнесена към ръководството на ОП "Градини и паркове" за изпълнение.

От общинското предприятие не последваха никакви действия, което ме принуди да входирам жалба въз основа на първата жалба на база нейното неизпълнение. Последва второ становище от район "Централен", че въпросните храсти и тървета трябва да бъдат изсечени, като отново последва заповед към ръководството на ОП "Градини и паркове".

Три години по-късно няма никакъв резултат. Дърветата са се преплели в кабели на интернет доставчици, както и на енергото, улицата в този участък е тъмна. Моля Ви да дадете гласност като чуваема медия и този проблем да бъде разрешен. Вие сте последната ни надежда, тъй като изглежда дори заповед на кмета не е в състояние да накара "Градини и паркове" да си свършат работата и да имаме един чист пейзаж и едно модерно улично осветление.".

След проверка по подадения от Plovdiv24.bg сигнал от ОП "Градини и паркове" съобщиха, че веднага са били подкастрени някои от дърветата на ул. "Габър". Следващата седмица ще бъдат оформени короните и на брястовете.

От отдел "Обществено осветление и празнично осветление" към ОП "Организация и контрол на транспорта" също направиха проверка на място. Експертите заявиха, че веднага, след като бъдат оформени короните на дърветата около уличните стълбове, ще бъде монтирано допълнително осветление.

Виж коментарите (0)

Още по темата (83):
10.03.2024 Пускат за експлоатация новоасфалтирана улица в центъра на Пловдив
30.10.2022 Мрак и тъмнина в район "Централен"
03.07.2022 Премахват опасна сграда на ул. "Генерал Данаил Николаев" в Пловдив
01.03.2022 Незаконна врата на улица в центъра на Пловдив спира достъпа до частен
имот
09.08.2021 От "Централен" обясниха за започналото разрушаване на сгради
09.08.2021 Отчаяние от Пловдив: Явно всички институции са в отпуск!
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчанин измина 200 км, за да вземе инвалидната си количка
Тихомълком пуснаха новоасфалтираната улица "Д-р Георги Странски" ...
Изненади в листата на ГЕРБ - Пловдив за изборите на 9 юни
МВР с интересен ход след статията на Plovdiv24.bg за безобразията...
Паркинг на Kaufland в Пловдив става киносалон
Вълна от негодувание заради обява за продажба на къща за 100 000 ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).