Жестоки глоби за пиене на неразрешени места и сватби на открито в Пловдив

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (41)
13:10 / 20.12.2012
11425
Оспорвани дебати предизвика предложението на кмета Иван Тотев за увеличаване размера на санкциите при нарушаване на обществения ред в града, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Според поправките в Наредбата за осигуряване на обществения ред се предвиждат "солени" глоби, достигащи до 5000 лева. 

Става въпрос например за: пиене на алкохол на обществени места като паркове, градини и други, провеждането на сватбени, семейни и други частни събирания на нерегламентирани места - тротоари, площади, улици, междучилищни пространства, градини, паркове и други територии общинска собственост, както и в частни имоти, водещи до нарушаване на обществения ред и спокойствието на гражданите; употребата на огнестрелни, газови, пневматични и механични оръжия, устройства, пиротехнически средства и взривни вещества, застрашаващи спокойствието, здравето и живота на гражданите; хвърлянето на неизгасени цигари и други огнеопасни предмети и течности в съдовете и другите съоръжения за смет; паркиране върху забранени площи. 

По време на дебатите представители на опозицията направиха предложение всички санкции, предвидени в наредбата, да бъдат намалени с 50%. Това обаче не бе прието и промените бяха гласувани с 28 гласа "за", 13 "против" и 5 "въздържал се".

Градоначалникът Иван Тотев и един от заместниците му - Розалин Петков неколкократно обясниха от трибуната, че тук не става въпрос за увеличение на такси за гражданите, а единствено за санкциониране на нарушители на обществения ред.

На днешната сесия беше увеличен единствено размерът на глобите, без да се приема нова Наредба. Със сега действащата такава, която остава в сила, но с по-тежки санкции, можете да се запознаете ТУК.


Този браузър не поддържа видео елемента.


(c) ПОТВ

Виж коментарите (41)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).