Жена от пловдивско село поръча масово убийство заради 4.5 млн. долара

Автор: Васил Динев
Коментари (16)
12:26 / 24.03.2016
27241
Жена от пловдивско село е поръчала убийството на брат си и на роднини - общо 6 души, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Това разкриха от прокуратурата в Пловдив на специален брифинг.

66-годишната Иванка Ройдова се опитала да прибере около 4.5 милиона долара от сметките на мъртвия си баща, който приживе имал успешен строителен бизнес в САЩ. 

Тя обаче била изключена от списъка с наследници и затова замислила пъкленото дело. За мократа поръчка се свързала с лица от криминалния контингент, включително и чужденци. 

За изпълнението обещала 10% от наследството плюс имоти в Пловдив. Жертвите са брат й - на 70 години, синът му, дъщеря му, съпругът й, двете й деца на 8 и 16 години. 

Планът бил килърите да отвлекат дядото, да го принудят да подпише договор за прехвърляне на наследството и след това да го убият, а смъртта му да прилича на нещастен случай. 

Възрастният мъж е бил диабетик и затова по план той трябвало да бъде инжектиран с огромна доза инсулин. Как точно да умрат другите петима, Иванка оставила убийците да изберат. Твърдо било решено обаче, че на Гергьовден, когато семейството се събира заедно за празника, е подходяща дата за осъществяване на плана. 

Иванка дала пълни подробности за живота и навиците на своите роднини, описала подробно дори къде учат двете дечица. 

"В края на януари получихме информация от ДАНС и Национална полиция за отвличане и убийство", разказа окръжният прокурор Румен Попов. 

Той поясни, че заради сериозния характер на случая е внедрен и полицай под прикритие, който се представил за кандидат-килър. 

През март Иванка платила капаро за поръчката - ясен сигнал за реална опасност поръчката да бъде извършена, затова и вчера е проведена операцията по задържането на Иванка. 

В момента тя е в ареста за 72 часа, предстои да и бъде поискана мярка за постоянно задържане. За планираното отвличане и убийство обаче я грози затвор едва до 6 години, тъй като намерението й не е осъществено. 

Сагата започва още през далечната 1951 година, когато бащата на Иванка - Георги, заминава за Чикаго и ставя в България трите си деца - Иванка, сестра й, която сега живее в САЩ, и брат й. 

До 90-те години на миналия век липсва комуникация помежду им, след демокрацията обаче и трите деца отиват да живеят в Америка. Там разбират, че баща им е натрупал цяло състояние, след като развил бизнес с недвижими имоти и строителство. 

След пенсионирането си бащата продава цялото имущество и се мести във Флорида, а парите разпределя в няколко попечителски фонда. 

През 2010 година той влошава отношенията с двете си дъщери и на следващата - 2011 година, посочва като наследник сина си, на който оставя три сметки, и внука си. Иванка разбира, че е изключена от завещанието и започва да води дела за наследството.

През 2014 година бащата умира. Иванка междувременно разбира, че наследството е за около 4 500 000 долара и затова решила да предприеме крайните действия.

Виж коментарите (16)

Още по темата (24):
11.03.2020 3 години затвор за "кървавата" Иванка от Браниполе!
27.06.2019 Нова присъда срещу "Кървавата" Иванка?
11.04.2019 Сагата с "кървавата" Иванка от Браниполе продължава през юни
11.04.2019 Засекретиха делото срещу Иванка Ройдова!
08.02.2019 Върнаха делото срещу Иванка Ройдова
04.07.2018 Наследство от 4 милиона долара вкара цял род в зловещ сценарий
Още новини от Новини от Пловдив:
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...
Абитуриенти от Пловдив "подариха" рози на покойната си любима учи...
За първи път в Източна Европа и на кирилица: Когато в Пловдив зап...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).