Здравната каса подписва договор с 40 лечебни заведения за болнична помощ в региона

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
12:49 / 23.02.2011
1323
Районната здравна каса започва люти проверки за талоните. Ще гледаме защо са надвишени на някои места, и какви са причините, ако има върнати пациенти. Това обяви днес директорът на РЗОК д-р Костадин Маламов. Не е вярно, че регулативните стандарти са с 15 процента по-малко за специалистите, опроверга изнесената от медици преди два дни информация. Техните направления за консултация са намалени с не повече от 3-4 на ст. С 30 процента са увеличени средствата за изследвания. Личните лекари ще получат и 8 процента повече направления, увери д-р Маламов. За децата до 3-годишна възраст, с увреждания и бременните няма да има лимити.

Здравната каса ще подпише договор с 40 лечебни заведения за болнична помощ в региона. Сред тях има и медицински центрове с по 10 легла. Даден е срок до петък 4 болници в Пловдив да отстранят нередности. Става въпрос за създаване на интензивни сектори, които се изискват при извършване на хирургична дейност. От страна на Касата споразуменията с болниците са подписани. Очакваме директорите да сложат подписите, уточни д-р Маламов. Досега 11 ДКЦ-та вече са сключили договори, 397 са индивидуалните практики и 16 - груповите.

Този браузър не поддържа видео елемента.


(C) ПОТВ


Източник: в. "Марица"

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Ръководителят на проекта за Бетонния мост: До началото на юли ще ...
Директорът на единственото по рода си училище у нас: Мястото в Пл...
Проф. Карен Джамбазов остава шеф на най-голямата болница в Българ...
Край! В следващите 6 месеца Бетонният мост ще е затворен за движе...
Шофьори от улица в Пловдив осъмнаха със залепени фишове по стъкла...
S&P Global Ratings сваля доверието си от община Пловдив заради ск...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).