Здравко Димитров награди победителите в турнира "Тодор Ненов"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
17:23 / 13.10.2019
4048
Кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив Здравко Димитров връчи награди на победителите в мемориалния турнир "Тодор Ненов“. За трета поредна година мемориалът се отбелязва като Ден на треньора - инициатива, която е единствена по рода си в България. На церемонията присъства и кандидат-кметът за район "Централен" Георги Стаменов. В двубоя между 12-годишните БК "Академик Бултекс 99“ и БК "Марица“ завършиха с равен резултат 28:28. При 14-годишните "Академик“ победи "Марица“ с 45:12.

"Голямото предизвикателство днес пред нас е как да изпълним залите и стадионите с живот, да върнем децата в тях. Пловдив е град на таланти – гените ни са същите, както в годините на най-големите спортни успехи, тук са и треньорите, въздухът е същият. Трябва само да ги подкрепим, за да работят. Те си знаят как да го направят“, заяви при награждаването кандидатът на ГЕРБ за кмет на Пловдив.

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков отличи със специални златни значки бившия национален състезател и сегашен областен управител Здравко Димитров, както и дългогодишния общественик и почетен гражданин на Пловдив Станко Стоянов.

С медали "100 години баскетбол в България" бяха наградени Пенка Стоянова (посмъртно), Ангелина Михайлова, Цонка Вайсилова, Лалка Хорозова, Мариана Манавска, Йорданка Плачкова, Елена Вутова, Радостина Димитрова, Ваня Попова, Поля Найденова. Всички са участнички на олимпийски игри, световни и европейски първенство.

Бяха наградени и всички шампионки от Марица през 1971, 1973 и 1974 година и двукратните носителки на Купата на България.

В последните издания на турнира се почита паметта на всички велики баскетболни треньори в Пловдив. Тази година с минута мълчание беше почетена и най-голямата пловдивска баскетболистка Пенка Стоянова, която почина тази година, както и паметта на Васил Кожухаров, Георги Йотков, Иван Николов, Йордан Делев, Любен Илиев, Любомир Гичев, Марин Груев, Симеон Вулев, Симеон Иванов, Тенчо Начев, Тодор Ненов и Христо Маринов.

Георги Глушков връчи специална награда на треньора Манчо Бонев във връзка с неговата 75-годишнина.

Виж коментарите (0)

Още по темата (787):
07.02.2022 Беляшки се върна в община Пловдив
03.02.2022 Мирослав Беляшки: Не сме се карали с кмета, но ми е болно, че нещата не
вървят!
03.02.2022 Ексклузивно: Зико изгони началника на отдел "Канцелария на кмета и
протокол"!
09.12.2021 Съдът отхвърли жалбата срещу избора на Виктория Михайлова за кмет на
Калояново
25.11.2021 Мнение: Зико вече изцяло владее община Пловдив, заобиколен от послушковци
25.11.2021 Славчо Атанасов към Зико: Прекалено наведената поза в политиката не върши работа
Още новини от Новини от Пловдив:
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...
Страхотен кадър показва аристократичен Пловдив отпреди 70 години
Шофьор сътвори поредната глупост заради "Бермудския триъгълник" н...
Пловдивски район се подготвя за сериозни ремонти за 350 000 лева


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).