Завали ли сняг, кметовете се качват по снегорините

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (12)
14:46 / 10.11.2009
6343
109 снегорини, пясъкоразпръсквачи, фадроми, вече са строени в двора на КМД в пълна готовност за първия голям сняг. Три комисии проверяваха днес техническото им състояние. Други 23 машини чакат в двора на "Чистота", предаде репортер на Plovdiv24.bg. 14 са тазгодишните нови попълнения към техниката на мястото на пенсионираните вече бракми. 

"Едно е да чистиш с 30-годишен ЗИЛ, друго си е с "Марцедес", производство 2009-а", кратка сравнителна характеристика направи управителят на "Чистота" Радослав Кошински, който и тази зима ще е главният отговорник за снегопочистването.

Най-голямата придобивка е модел "Унимог" на "Мерцедес", за който от КМД са броили 400 хиляди лева. "Струва си. Снегоринът е пет пъти по-мощен от останалите, пет пъти по-бързо може да чисти големите булеварди от сняг", похвали модерната машина пълномощникът на управителя на фирмата Иван Банков.
   
Няколко също съвсем новички трактори "Ню Холанд", дори още с фабричните найлони върху седалките,  са взети под наем. Кметът Славчо Атанасов, който беше главно действащо лице и в тази инспекция, не се стърпя и влезе да припали "бижуто", а сетне даде категорична оценка: "Направо си е суперлуксозно. На тази мека седалка две смени може да изкара шофьорът."
  
Десет резервни машини, извън сключения с общината договор, ще са на пост и ще бъдат задействани като допълнителни сили при много обилни снеговалежи, увери Кошински, уточнявайки, че миналата зима са били четири.

"Пет пъти ще увеличим площите, които ще третираме с новия химически гранулат, в сравнение с миналата година, когато за първи път го приложихме експериментално. До няколко години той изцяло ще измести причиняващата корозия сол и пясъка, който увеличава запрашеността на въздуха", припомни шефът на "Чистота".
 
"Падне ли снегът, ще съм по улиците на града заедно с районните кметове - обеща Славчо Атанасов. - Предупредил съм ги всичките, че завали ли снегът, ги искам по снегорините, а не по кабинетите. Лично трябва да проверяват дали машините са в ред, колко са по районите и какво чистят. Докато не изчистим снега, всички кметове ще сме по улиците на града."


Този браузър не поддържа видео елемента.


(с) ПОТВ

Виж коментарите (12)

Още по темата (69):
30.01.2010 Троян-Кърнаре е затворен, с вериги в планините
25.01.2010 Кметът на "Родопи" наказва кметове за сняг по тротоарите
25.01.2010 Сибирският студ обезлюди Пловдив
25.01.2010 Раздават горещ чай на четири места в Пловдив
24.01.2010 Ниски температури и заснежени пътища в пловдивско
24.01.2010 БЧК ще раздава топли напитки срещу сибриските студове
Още новини от Новини от Пловдив:
Арх. Филип Бакалски: Има тежка деформация в баланса на разпредел...
Очевидец на катастрофата в Пловдив: Чух набиване на спирачки, тук...
Катастрофа до пешеходна пътека в Пловдив между ТИР и кола
Пловдивският митрополит Николай с историческо богослужение в Иста...
Славата им се носи в чужбина: Пловдивчанката, която създаде някои...
Гражданин за инцидента на "Руски": Време е да си зададем един въп...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).