Затягат режима за регистрация на безработни

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (3)
15:56 / 26.11.2009
1718
Не се очаква бум на безработицата в страната до края на тази година. Това каза в Пловдив министърът на труда и социалната политика Тотю Младенов. Младенов уточни, че средното ниво на безработицата е 9.3%-9.5%. Това е и средното ниво на безработицата в Европейския съюз, поясни той. По-тежко ще бъде на пазара на труда първите шест месеца на следващата година, а след това нещата ще се нормализират.

Категорично ще бъде затегнат режимът за регистрация на безработни у нас, каза министърът и уточни, че утре ще има национално съвещание по този въпрос. На хора, които са здрави, ще се отказват помощи за безработни. В началото на годината в цялата страна са регистрирани около 5000 безработни, предимно в преработвателната промишленост и в сферата на услугите. Търсят се и висококвалифицирани специалисти като лекари, фелдшери и преподаватели по чужди езици, каза още министър Тотю Младенов.

Източник: агенция "Фокус"

Виж коментарите (3)
Още новини от Новини от Пловдив:
Адвокатката на Караджов: Предполагаме, че има оръжие и заплашва, ...
Домът на бившия полицай Венцеслав Караджов е блокиран от полиция,...
Експолицаят Караджов, осъден на доживотен затвор се е барикадирал...
Кметът на Пловдив ще посрещне Стефка Костадинова
Кметът на Пловдив: При 200 км/ч е невъзможно
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).