Затворник настоява за пари от община Пловдив

Автор: Георги Василев
Коментари (0)
22:20 / 30.01.2021
6585
Пловдивски затворник твърдо настоява да помощ от дирекция "Социално подпомагане" към общината. Още миналата година той започнал борба за отпускане на еднократната помощ по чл.16 от ППЗСП с мотив “поради излежаване на присъда в Пловдивския затвор", научи Plovdiv24.bg.

Въпросната помощ може да бъде отпусната веднъж годишно, и служи за задоволяване на инцидентно възникнали здравни, образователни, комунално-битови и други жизненоважни потребности. Максималният размер е до пет минимални заплати, а решението вземат в дирекцията.

На 14.05.2020 г.мъжът поискал пари, тъй като излежавал на присъда в затвора в район "Южен". Искането му било разгледано от служители на общината, според които за него не била възникнала потребност, която да налага отпускане на еднократната помощ. Освен това малко преди да пусне молбата, затворникът бил започнал работа в строителна фирма.

Искането му било отхвърлено, но той не оставил нещата така и подал жалба в съда, с която обжалвал отказа и искал ново разглеждане.

Според съда въпросната помощ е правна възможност, а не безусловно законово право. Целта е да се подпомагат хора при непредвидено, неочаквано събитие и невъзможност за преодоляването му, поради липса на собствени средства.

И това искане било отхвърлено, но затворникът може да се обърне към ВАС.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).