Застреляният в Индонезия пловдивчанин бил охранител на Георги Илиев

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (9)
10:22 / 14.04.2018
43957
Пловдивчанинът Георги Патишанов, който преди седмица бе застрелян от полицай в индонезийския град Тангеранг при акция на ченгетата в Джакарта срещу българска банда, източваща пари от банкомати, дълги години охранявал висаджийския бос Жоро Илиев. Това разкриват опечалени приятели на загиналия от полицейски куршуми 51-годишен джудист.

Патишана, както бе известен в родния си град жилавият силовак, бе сред най-върлите привърженици на пловдивския "Локомотив".

В началото на 90-те години на миналия век Георги бе сред тарторите на агитката на черно-белите и лично ръководеше десетки схватки с фенове на вражески фенове.

През 1997 година Патишана започва работа като охранител на висаджийския бос Георги Илиев, който оценява бойните му умения. Макар и да не изпъква с анаболни мускули, ръст и тегло, жилавият пловдивчанин поваля противниците си със свирепи шутове и хватки.

"Патишана бе сред любимците на Жоро Илиев, защото се биеше като звяр и не се страхуваше. Участвал е в няколко нелегални боя с кикбоксьори които висаджии и сикаджии организираха, за да залагат през 90-те години", спомнят си летописци на ъндърграунда.

Патишана бе сред хората, които убеждават Георги Илиев да поеме президентския пост на "Локомотив" (Пловдив). През лятото на 2001 година босът на ВИС-2 заряза "Велбъжд" от родния си град Кюстендил, след като се изпокара с кмета и тамошната общинска власт и премести футболистите си в Пловдив.

Три години по-късно "Локомотив" стана шампион за първи път в историята си и това бе най-щастливият момент в живота на джудиста Патишана, спомнят си за него приятелите му от града на тепетата.

През лятото на 2005 година Георги Патишанов е сред охранителите, които проспиват убийството на началника си Жоро Илиев. Тогава наемен килър праща куршум в сърцето на Главния, който празнува в "Буда бар" на Слънчев бряг победата на "локомотив" над сръбския ОФК "Белград".

На масата на Жори Илиев е Патишана, който по традиция празнува успехите на любимия си "Локо" със своя началник. "Жоро умря в ръцете ми", ще каже дни по-късно джудистът. След екзекуцията на своя шеф и кумир Георги Патишанов спира да посещава мачовете на "Локомотив", а малко по-късно изчезва от Пловдив.

Източник: в. "Уикенд"

Виж коментарите (9)
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).