ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Засилват мерките срещу незаконните сметища в "Столипиново"
Автор: Екип Plovdiv24.bg 14:45 / 10.06.2015Коментари (2)2574
©
Четири екипа, сформирани от представители на компетентните институции, започват в "Столипиново" засилени постоянни проверки за спазването на общинските наредби. 

Това беше решено по време на състоялата се по повод актуални проблеми среща на кмета на район "Източен" Николай Чунчуков, заместник-кметовете Емил Начев и Запрян Тодоров, главния еколог на района Васко Василев с представители на Шесто районно управление, Общински инспекторат, ОП "Общинска охрана" и с участието на директора на ОП "Чистота" Иван Стоянов.

По думите на районния кмет през последния месец в "Столипиново" са констатирани много случаи на нерегламентирани сметища, които, въпреки усилията и иновативните подходи на общинската комунална фирма, отново се появяват на няколко точно фиксирани места. 

Наблюденията и анализите сочат като една от причините каруците, извозващи строителни отпадъци, които, в нарушение на приетата от Общинския съвет наредба, продължават да циркулират не само в квартала, а и извън района.

Друг тревожен проблем е все по-разширяващото се отглеждане на домашни животни, което допълнително замърсява квартала. Освен конете, се увеличава броят на кравите - над 20 например се отглеждат в обор на ул. "Шумен", вече има и цели стада с по 30 кози и ярета.

"Съвместните проверки, които започват още в понеделник, имат за цел да предотвратят образуването на нерегламентирани сметища", отбеляза кметът на район "Източен" Николай Чунчуков.

Участниците в срещата изразиха своята решимост да приложат спрямо нарушителите цялата предвидена от закона строгост и при необходимост да конфискуват каруци, да глобяват и пишат актове.







Зареждане! Моля, изчакайте ...
0
 
 
ХА ХА ХА ХА "през последния месец" констатирали сметища, а бе вие наистина ни взехте за мезе. десетките акции при които бяха вадени по над 30-40 тона отпадъци сигурно са били от регламентирани сметища. когато комшията се оплакваше, че циганката си изхвърля манджата през прозореца върху климатика му нищо не можело да се направи, сега сте се засилили след толкова години. сигурно някаква лапаница ще има пак. почнете ли да говорите за неща които не са свършени от 20 години означава ,че ще се усвояват някакви парички
+1
 
 
Събират се големците, анализират, обсъждат, кроят стратегии, дават интервюта, а през това време циганите спокойно си пасат стадо овце на тревната площ на цариградско шосе на 300 метра от общината. И същите тези големци трябва само да си вдигнат главите и да погледнат през прозорците на климатизираните си кабинети за да видят този факт. Но не би... за да не разгневим електората. Щото в Столипиново пак тия овчари и кравари са основни избиратели. А пък и не дай Боже, вземе че дойде и Хелзинкският комитет да се бори за правата им, тогава съвсем ще я "вапцаме". Ама нищо, че целия квартал е заприличал на едно голямо сметище. А на сигналите към общината нашите администратори дори не си правят труд да отговарят. Освен да вземем да ги пращаме направо на Тотев, че както е тръгнало скоро овцете ще ги пасат в парка на хотела му. Дааа, за да бъдеш кмет на Източен трябва да имаш дупе.
Коментарите са на публикуващите ги. Plovdiv24.bg не носи отговорност за съдържанието им! Всички коментиращи са се съгласили с Правилата за публикуване на коментари.

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Григор Димитров в турнири през 2024 година
Ботев в Първа лига, сезон 2023/2024
Поскъпване на хранителните продукти
Природни стихии
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: