Защо в Пловдив все още няма лаборатория за тестване на коронавирус? Не е ли време за оставка и арест на професор Мурджева?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (33)
20:31 / 29.03.2020
26589
Намираме се в извънредно положение, на практика живеем в условията на биологична война. Не е моментът да бъдем толерантни и политически коректни, време е да задаваме правилните въпроси и да отправяме натиск към институциите, защото вече става въпрос за човешки животи - нашият и на нашите близки.

Затова от Plovdiv24.bg  ще продължим да задаваме правилните въпроси и да изискваме от институциите бързо и навременно реагиране:

1. Защо Пловдив още няма лаборатория за тестване на коронавирус?

2. Вярно ли е, че медицинският университет в града ни има нужните помещения, пет PCR апарата и повечето апаратура, за да реализира подобна лаборатория и защо организирането на тази лаборатория не започна по-рано?

3. Вярно ли е, че в МУ не правят лабораторията, защото не искат да работят с опасния вирус от "страх" да не се заразят?

4. Ако от институцията нямат отговор на повечето въпроси, които задаваме, не е ли време проф. Мурджева да подаде оставка? 

5. Не е ли време проф. Мурджева да бъде дори арестувана, защото с начина си на управление на МУ, на профилната катедра и лаборатории в МУ и със своята пасивност на практика е застрашила множество човешки животи?

6. Защо трябваше УМБАЛ "Св. Георги" за пореден път да "спасява положението", с дарителски средства от Г. Гергов да строи лаборатория и закупува оборудване на пожар, ако действително такава е можело отдавна да заработи в МУ?

Задаваме тези въпроси към ръководството на МУ и очакваме още утре да получим отговорите. 

Задаваме тези въпроси към прокуратурата и се надяваме тя да се самосезира по медийни публикации, както многократно го е правила.

Виж коментарите (33)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).