Защо някои от светофарите по бул. "Руски" в Пловдив не работят?

Автор: Гено Петров
Коментари (15)
18:17 / 23.08.2020
8265
Минаха няколко години от края на мащабния ремонт на един от най-натоварените пловдивски булеварди - "Руски". Всичко по темата може да четете ТУК. Една от новостите за булеварда е новата организация около кръстовището на бул."Руски" с "Ген. Данаил Николаев" и "Преслав".

Бе направено уширение за сметка на зеления остров и е осигурена нова лента за ляв завой към ул. "Преслав". Бяха оформени места за контейнерите, поставени са и нови осветителни стълбове. Спирката от градския транспорт също бе изместена. Бе монтиран и нов светофар на кръстовището на бул "Руски" с ул. "Преслав". Именно за този нов светофар става дума. Той обаче така и не бе пуснат в експлоатация.

От Plovdiv24.bg обещаваме, че ще се допитаме до общинската управа, откъдето, евентуално, биха дали отговорили защо светофарът там само премигва и реално не работи.  И изобщо какъв е смисълът те да са там? 

Много читатели се свързват с редакцията, за да споделят своето мнение. Те са на мнение, че пресичането на пешеходци по пешеходните линии е трудно. Особено, когато движението е в час пик. Смятат, че ако светофарът работи, то преминавето би могло да бъде по-лесно и по-спокойно.

Тук имаме желанието да отворим дискусия и да разберем вашето мнение. Нужен ли е подобен светофар на вас, пловдивските шофьори, който би улеснил левия завой към ул. "Преслав" и към ул. "Ген. Данаил Николаев"?

Припомняме, че това кръстовище е едно от най-опасните в града и доста често се случват катастрофи на него. Една от най-тежките е тази, при която преди няколко годин Любомир Трайков причини смъртта на трима души.

Виж коментарите (15)

Още по темата (237):
06.12.2022 32 чинара бяха засадени по булевард "Руски"
26.01.2021 Внимавайте по булевард "Руски"
01.10.2020 Променят работния режим на светофари по "Руски"
30.09.2020 Променят работния режим на светофари по "Руски"
03.08.2020 Преминавайте с повишено внимание по булевард "Руски"
31.07.2020 Оформят чинарите по бул. "Руски"
Още новини от Новини от Пловдив:
Променят маршрутите на три автобуса в Пловдив
Любими изпълнители ще пеят в Пловдив в подкрепа на обществено зна...
Академичният съвет на АМТИИ-Пловдив избра заместник-ректорите си
Адвокат от Пловдив: Днес се разправях с групичка келеши, гледат т...
Кметът на Пловдив свиква партиите на консултации
МВР Пловдив лови нарушители


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).