Започва международна среща за туризъм в Пловдив

Автор: Мариана Панчева
Коментари (0)
08:40 / 21.04.2016
2204
Започва VIII-та Международна среща за туризъм, съобщава Plovdiv24.bg. Официалното й откриване е днес, а форумът ще продължи до 23 април, събота. 

Градът под тепетата посреща представители на туристическия бранш от България, Австрия, Германия, Турция, Косово, Швеция, Япония, Гърция, Румъния, Словакия, Италия, Македония, Малта, Англия, Мароко, Сърбия и Дубай.

"Една от основните цели на международната среща е представянето на Пловдив и региона като атрактивна дестинация", разказа зам.-кметът по култура и туризъм Амелия Гешева

Участниците във форума ще се запознаят с най-новите туристически обекти и атракции на града - многофункционалната спортна зала "Колодрума", квартала на творческите индустрии "Капана", "Пеещите фонтани". За първи път ще бъде предствен и Природонаучният музей с първия в страната 3D планетариум, както и Зоологическата градина.
 
"Форумът стартира през есента на 2012 г. и с всяко следващо издание увеличава своя престиж на високо професионално и полезно събитие, което бележи все по-добри резултати. 

Срещата е един от успешните проекти на община Пловдив, в резултат на който се отчита устойчив ръст на потока от чужди туристи през всяка следваща година", коментира още Гешева.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Отцепиха част от Цар Симеоновата градина!
Такситата в Пловдив искат да возят на по-високи тарифи
Инцидент в северната част на Пловдив!
Страхлив съдия се направи на Властелинът на пръстените
Затварят улици в Пловдив заради шествието на феновете на Ботев
Ясен е и третият хедлайнер на Hills of Rock


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).