Започнаха проверките на собствениците на домашни любимци в "Южен"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (8)
13:08 / 28.02.2017
7888
От днес в район "Южен" започнаха масови проверки на собствениците на домашни любимци. Проверките се извършват във връзка с постъпили множество сигнали от граждани и във връзка с наближаващия краен срок за пререгистрация на домашните любимци- 31 март 2017 г.

Проверките се извършват съвместно със служители от I РУП - Пловдив и служители на ОП "Общинска охрана", като се следи основно за спазването на Наредбата за овладяване на популацията на безстопанствените кучета и котки, и регламентиране отглеждането на домашни кучета и котки на територията на Община Пловдив и по специално при спазването на:

- чл.11, ал.1 т.5 - собственикът на куче е длъжен да събира и изхвърля в съдовете за отпадъци екскрементите му;
- чл.13 ал.1 - собственикът на куче е длъжен да разхожда кучето си с нашийник и повод, а кучетата от агресивните породи с намордник;
- чл.4 ал.2 т.1 - всеки собственик на куче в срок от 7 работни дни след издаване на ветеринарно медицински паспорт на кучето, подава декларация по образец за притежание на куче в районната администрация по местоживеене;

Акцията започна от:

-ул. "Славееви гори"
-ул. "Георги Икономов"
-ул. "Боримечката"
- ул. "Константин Геров"
- ул. "Лайпциг"
-парк "Кронщад"
и поетапно ще бъде обхванат целия район "Южен".

От проверените 10 притежатели на домашни любимци се установи, че 7 от тях са пререгистрирани, а останалите трима собственици са предупредени да ги пререгистрират в срок до 31 март.

"Първоначално проверките ще бъдат с предупредителен характер /предписание/, а в последствие гражданите не спазващи цитираните по-горе членове ще бъдат санкционирани", сподели кметът Борислав Инчев.

Проверките се извършват във връзка с постъпили множество сигнали от граждани и във връзка с наближаващия краен срок за пререгистрация на домашните любимци- 31 март 2017 г.

Виж коментарите (8)
Още новини от Новини от Пловдив:
Положението в кв. "Капана" е изпуснато, ред е на Главната?
Хлапетии на колела с бясна скорост минават на червено, вбесиха шо...
Областният управител на Пловдив каза кога разширяват най-натоваре...
Архитектурният шедьовър на Родопите, в който може да видите лика ...
Предлагат 1600 лева заплата за юрисконсулт в община Пловдив с три...
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).