Започнаха като касиерки в Lidl, а сега са доста напред с материала

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (1)
13:47 / 11.10.2022
20161
Започнали като касиер-продавачи на непълен работен ден, днес Михаела и Катя вече са зам.-мениджъри

Около 300 км делят Михаела Танчева от Катя Жечкова. Толкова е разстоянието между Пловдив и Шумен, където двете живеят. Въпреки трите часа разлика обаче, мястото, на което техните истории се развиват, са магазините на Lidl. Успехът и при двете се случва в прогресивна градация – започнали като касиер-продавачи на 6-часов работен ден, днес вече са зам.-мениджъри. 

Преди търговията Михаела работи в книжарница в Пловдив. Завършила българска филология в града на тепетата, работата ѝ сред книги и велики писатели изглежда като мечтаната професия. Желанието ѝ да се развива обаче и тръпката към динамиката я отвеждат в друга посока – търговията. Така отваря нова страница и започва като касиер-продавач в Lidl на 6-часов работен ден. Следва пълен работен ден, израстване до младши зам.-мениджър, а днес 29-годишната Михаела вече е зам.-мениджър в един от пловдивските магазини на веригата.

Като такава от нея вече зависи екипът да се чувства мотивиран и уверено да върви напред. Вярва, че добрият пример е най-важен, а добрият ръководител трябва да бъде последователен в думите и в действията си, както и да се отнася с разбиране и човешко отношение. Убеждава се в това по време на пандемията, когато вижда как компанията се грижи за служителите си – и с мерките, които въвежда, за да им осигури безопасни условия, и с бонусите, с които им дава финансова сигурност и спокойствие. 

Същата тази подкрепа от самото начало усеща и Катя Жечкова от Шумен. Преди 7 години, току-що завършила средното си образование, Катя започва като касиер-продавач на 6-часов работен ден. Няма изградена работни навици, предизвикателствата ѝ са напълно нови и за голяма част от тях е все още неподготвена. Lidl обаче ще я изгради като професионалист, а до голяма степен ще я оформи и като човек.

Също като Михаела, развитието ѝ е само нагоре – става касиер-продавач на пълен работен ден, след това младши зам.-мениджър и така до сегашната си позиция на зам.-мениджър на магазина на веригата в Шумен. Харесва ѝ динамиката, както и че всеки ден учи нещо ново и не спира да се развива. Най-много обаче се гордее с това, че има зад себе си силен и задружен екип. "Ценя много търпеливостта и отзивчивостта в моите колеги“, казва Катя. "Като ръководители ние делегираме задачи, търсим решения, носим голямата отговорност. Но екипът е двигателят на цялата тази машина. Благодарение на тях сме този страхотен отбор“, обобщава тя.

Затова и винаги работи рамо до рамо с колегите си, помага да се разреши всеки проблем или пък напътства онези, които току-що са постъпили и все още се учат. Може би защото вижда себе си в тях и защото от личен опит знае, че единственото, от което имат нужда, е някой да повярва в тях. Също както преди 7 години Lidl е повярвал в нея.

Виж коментарите (1)
Още новини от Новини от Пловдив:
Почина големият хуморист Здравко Попов
Кметът на Кричим след тежката катастрофа: В дните преди Възкресен...
Капитана пак отърва кожата
В Брестовица направиха първа копка на нов довеждащ водопровод
Тези са арестуваните за крупната измама в Пловдив
В Пловдив порязаха шофьора на камиона с 400 кг хероин


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).