Започна ремонтът на ул. "Беломорска", няма да я затварят за движение

Автор: Мария Морунова
Коментари (6)
11:19 / 03.08.2015
4843
Със символична първа копка кметът Иван Тотев и изпълнителният директор на фирма "Пътища" АД Маргарита Попиванова дадоха старт на ремонтните дейности на ул. "Беломорска" в едноименния пловдивски квартал, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Реконструкцията на улицата е до кръговото кръстовище, като ремонтът ще включва и него. Ще бъде подменена кабелната мрежа, ще бъде изградено осветление, подмяна на водопровод, тротоари, джобове за спирки, дъждоприемна канализация. След това майсторите ще влязат да извършат същите неща по ул. "Ропдопска".

"Три месеца е срокът на изпълнение, а след това ще започнем с подготовката на следващия сезон в "Беломорски", като идеята е промяна на ОУП и да подготвим поне още една връзка към ул. "Димитър Талев". В момента подготвяме служебни проекти за улици в квартал "Остромила". По този начин искаме да направим един ринг, който да дублира бул. "Александър Стамболийски", а именно през "Коматевско шосе", през "Димитър Талев", през "Беломорска" да може да се излиза отново на "Стамболийски", коментира градоначалникът.

Изпълнителният директор Маргарита Попиванова уточни, че сумата за ремонта на двете улици е 1 млн. лева с ДДС.

"Няма да затваряме пътя, единствено когато се полага асфалт, ще се затваря, но дните ще бъдат обявени предварително", коментира Попиванова.

Кметът каза също, че политиката на община Пловдив за обръщане на огромно внимание в този мандат на т. нар. крайни квартали продължава.

"Припомням, че една от първите дейности на този мандат беше асфалтирането на 24 улици в район "Южен". Това беше една забравена от Бога зона. Дойде време да обърнем внимание на един от кварталите като "Беломорски", каза Тотев.

Той припомни, че местната администрация подготвя пространствена концепция за смяна на статута на всички земеделски земи в територията на града, които в момента не могат да бъдат застроявани.

Виж коментарите (6)
Още новини от Новини от Пловдив:
Певци от цял свят пеят в защита на Альоша в патетичен видеоклип
Шофьор хвърли 100 лева на задната седалка на патрулка, пробите му...
Шофьори не вярват на очите си какво виждат на булевард в Пловдив
Бивш кмет на район "Южен" поведе листата на "Синя България" в Пло...
Камера засне най-безумното ПТП в Пловдив, по чудо няма загинали и...
Тежко ПТП на кръстовището в Пловдив, на което преди 6 месеца заги...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).