Започна кампанията "Да сме здрави" в пловдивските детски градини

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
16:52 / 15.02.2017
3104
Днес бе открита образователната кампания за здравословно хранене и нужда от спорт "Да сме здрави", която се провежда в детските градини община Пловдив за седма поредна година. Стартът бе даден в ДГ "Таня Сивичева" от кмета на район "Тракия" Костадин Димитров и Донка Щилянова, началник на общинския отдел "Образование". Кампанията е безплатна за децата и е част от образователната политика на община Пловдив.

Чрез развлекателни игри децата се запознават с основните групи храни: зърнени, зеленчуци, плодове, мазнини, месни и млечни, както и за нуждата от разнообразния им прием. За малчуганите са осигурени разнообразни полезни награди- консерви със зеленчуци, екологични торбички за пазаруване и книжки за оцветяване със здравословни рецепти, както и бутилка изворна вода и играчки за всеки.

За първи път кампанията включва и безплатна среща-консултация за родителите със специалист по здравословно хранене, който ще изнесе беседа на тема "Профилактика и превенция за здравето на децата чрез храната" във всеки район на Пловдив по предварително обявен график .

През последните шест години кампанията "Да сме здрави" на община Пловдив е обхванала над 25 000 деца и техните родители. През 2017 тя ще обхване 56 общински детски градини с над 4000 деца.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пловдивчани извиха огромни опашки за върбови клонки
Хиляди остават без вода в Пловдив и региона
Снимка показва как е изглеждала Главната на Пловдив, когато по не...
Даваме 78 000 лева за близо 100 химически тоалетни в Пловдив
Асфалтираха най-новата улица в Пловдив, строителите блокираха кол...
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).