ИЗПРАТИ НОВИНА
Новини
Спорт
Справочник
НОВО
Обяви
Вход
close




ЗАРЕЖДАНЕ...
Начало
Пловдив
Анализите
Спортни
Регионални
България
Международни
Любопитно
Галерии
Личности
RSS
Всички
Общество
Криминални
Институции
Други
Бизнес
Читателски
Започна VIII-та международна среща за туризъм в Пловдив
Автор: Екип Plovdiv24.bg 13:54 / 21.04.2016Коментари (0)2958
© Plovdiv24.bg
В парк хотел "Пловдив" днес бе даден старта на VIII-та Международна среща за туризъм, която ще продължи до 23 април. Представители от повече от 70 компании от туристическия бранш от Австрия, България, Германия, Турция, Косово, Швеция, Япония, Гърция, Румъния, Словакия, Италия, Македония, Малта, Англия, Мароко, Сърбия и Дубай препълниха залата на хотела за официалното откриване на форума и първите презентации. 

По програма след официалната част започват работните срещи B2B, в които участниците имат възможност за директен контакт с потенциални партньори, като в дните до 23 април е предвидено посещение на различни маршрути, включващи всички важни туристически обекти в Пловдив и региона. 

VIII Международна среща за туризъм бе открита от Ирена Георгиева - заместник-министър на туризма и Амелия Гешева - заместник-кмет по култура и туризъм на община Пловдив. Заместник-кметът по спорт, младежки дейности и социална политика Георги Титюков също присъства като гост на официалното откриване, а ръководената от него дирекция представи една от двете встъпителни презентации от името на домакините - община Пловдив. 

"Искрено вярвам, че ще успеете в рамките на тези няколко дни да опознаете Пловдив - най-старият жив град в Европа, според "Дейли телеграф" и най-добрият град за бизнес в България за 2014 година. Обявен за шестия най-добър град в света, който трябва да бъде посетен през 2015 година и в топ 10 на водещите туристически дестинации в световен мащаб, според Lonely Planet - сред най-желаните дестинации за посещение. Пловдив спечели наградата за "Културен туризъм 2015" и бе обявен за "Балканска столица на културата". 

Градът ни бе избран да бъде домакин на най-престижният независим винен конкурс в света Concours Mondial de Bruxelles, който започва точно след седмица. Първият български град, който спечели титлата Европейска столица на културата за 2019 г. ви очаква", каза в обръщението си към участниците - чуждестранни и български туроператори и медии, представители на местната власт и туристическия бранш в региона, заместник-кметът по култура и туризъм Амелия Гешева

"Вратите на Пловдив са широко отворени за хора, които искат да се потопят в един специален и уникален град, изпълнен с неповторим дух и атмосфера. Ние ще ви посрещнем с "добре дошли" и традиционното българско гостоприемство! 

Има нещо предопределено в съдбата и хилядолетната история на Пловдив, което кара всеки да се влюби в него още от пръв поглед. Кара го и да се връща отново с приятели! В това може да се увери всеки от вас", завърши приветствието си Амелия Гешева

"За мен е висока чест и удоволствие да ви приветствам и да открия VIII - та Международна среща за туризъм, която се провежда в шестия най-стар жив град в света и най-старият в Европа, притежаващ повече от 700 културно-исторически забележителности и над 300 000 движими културни паметници, с находки от седем археологически периода", заяви в приветственото си слово заместник - министър Ирена Георгиева. 

Тя обърна специално внимание на постиженията на Пловдив - до
© Plovdiv24.bg
макинството на най-престижния независим винен конкурс в света Concours Mondial de Bruxelles, титлата Европейска столица на културата -2019, богатия събитиен календар, включващ повече от 100 престижни прояви, които отдавна са получили широко международно признание. 

Заместник-министър Георгиева отбеляза също така, че Международната среща за туризъм е отличен пример за ползотворното сътрудничество на Община Пловдив с фирмите от туристическия бранш и с българските външно-търговски представителства в чужбина. Тя представи статистически данни на Министерство на туризма като илюстрация на факта, че това е един от успешните проекти на община Пловдив, в резултат на който се отчита устойчив ръст на потока от чужди туристи през всяка следваща година. 

Ирена Георгиева поздрави специално община Пловдив и за получената преди дни специална награда за "Международната среща по туризъм", в категорията "Най-оригинално събитие в областта на културния туризъм" на приключилия преди дни IV- ти Национален конкурс "Read & Travel" ("Чети и пътувай") по време на Международното туристическо изложение "Културен туризъм" - Велико Търново.

Днес следобед участниците в Международната среща ще посетят епископската базилика - най-голямата раннохристиянска базилика на Балканите, с която Пловдив ще кандидатства за включването й в списъка на обектите, признати за културно наследство от ЮНЕСКО. В петък, гостите ще разгледат Стария град и Пролетния панаир на занаятите, който се провежда по същото време и продължава до неделя.







Зареждане! Моля, изчакайте ...

Все още няма коментари към статията. Бъди първият, който ще напише коментар!

Още новини от Новини от Пловдив:

ИЗПРАТИ НОВИНА
« Април 2024 г. »
пон
вто
сря
чтв
пет
съб
нед
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
Виж още:
Актуални теми
Концесията на стадион "Пловдив"
Академично гребане и кану-каяк
Тенис от Пловдив и региона
ТВ и шоу сезон 2023/2024 г.
Моторни спортове
назад 1 2 3 4 5 напред
Абонамент
Абонирайте се за mail бюлетина ни !
Абонирайте се за нашия e-mail и ще получавате на личната си поща информация за случващото се в Пловдив и региона.
e-mail:
Анкета
Кой е най-успешният демократичен кмет на Пловдив през последните години?
Д-р Гарабед Томасян
Спас Гърневски
Д-р Иван Чомаков
Славчо Атанасов
Иван Тотев
Здравко Димитров
РАЗДЕЛИ:
Новини
Спорт
Справочник
Обяви
Потребители
ГРАДОВЕ:
Пловдив
Варна
Бургас
Русе
Благоевград
ЗА НАС:

За контакти:

тел.: 0886 59 82 67

novini@plovdiv24.bg

гр. Пловдив, ул."Александър I" 32,
Бизнес Център Plovdiv24.bg

За реклама:

Тарифи (виж)

тел.: 0887 45 24 24

office@mg24.bg

Екип
Правила
Пловдивчани във facebook
RSS за новините
Футбол на живо по телевизията
Сайтът е създаден от пловдивчани, за пловдивчани. 100% пловдивски продукт.
Статистика: