Запечатват един от най-популярните ресторанти в Пловдив?

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (2)
21:04 / 20.08.2019
30016
Под ударите на НАП Пловдив попаднаха куп нови любопитни обекти в града под тепетата. Сред подлежащите на запечатване заведения в обновените списъци на данъчните фигурират известният ресторант "Азия“ в ж.к "Тракия“, фреш бар, популярният бутик "Джофра“ на Главната, сладкарница в центъра на града, провери репортер на Plovdiv24.bg.

Популярният "Азия“ в кв. "Тракия“ е един от най-старите китайски ресторанти в Пловдив. В портфолиото на компанията влиза още един ресторант със същото име "Азия 2“, намиращ се срещу Дома на културата.

Извършени са проверки и в други обекти от различни сфери на бизнеса, които също са застрашени от подобна участ. Те подлежат на запечатване за срок от 30 дни, съгласно член 187, ал.1 от Закона за данък върху добавената стойност (ЗДДС).

Във въпросните обекти от НАП Пловдив са установили нарушения на разпоредбите на ЗДДС, които са предпоставка за прилагане на принудителна административна мярка "Запечатване на обект“. Мярката може да бъде наложена за срок до 30 дни независимо от предвидените в закона глоби или имуществени санкции.

До прилагането на подобно действие спрямо търговските обекти се пристъпва при използване на фискално устройство или интегрирана автоматизирана система за управление на търговската дейност, които не отговарят на изискванията за одобрен тип и не са одобрени от Българския институт по метрология. Засегнатите могат да обжалват мярката и в Административния съд.

Виж коментарите (2)
Още новини от Новини от Пловдив:
Кои легенди от музикалната индустрия пристигат в Пловдив и тази г...
Ръст на населението в Пловдив и областта
Справедливост застигна шофьор на автобус в Пловдив
Собственици на масиви: Изкупуват ни черешите по 8 лв., в Пловдив ...
Локомотив блъсна камион на малко познат прелез в Пловдив
Три автомобила са замесени в опасната каскада в Кючука


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).