Замразиха социалните центрове в "Съдийски"

Автор: Мариана Панчева
Коментари (12)
20:05 / 02.10.2018
9539
Замразиха - макар и временно, работата по изграждането на два центъра за социални услуги на ул. "Стоян Михайловски" 13, предаде репортер на Plovdiv24.bg. Всякакви действия се стопират, докато не пристигне решение по казуса от регионалното министерство, което се явява управляващ орган на услугите Център за настаняване от семеен тип за деца на възраст от 3 до 12 години и Преходно жилище за девойки. Вече е подготвено писмо, към него ще бъдат приложени и над 1000 подписа срещу центровете.

Два са възможните варианти в случая - или избор на друго място, или Общината да се откаже и да върне безвъзмездното финансиране за двете услуги, обясни зам.-кметът по социална политика Георги Титюков. Тази вечер той застана лице в лице с десетките пловдивчани, събрали се на протест пред терена в квартал "Съдийски". Семейства, деца, баби и дядовци блокираха улицата, разпънаха транспаранти с емоционални изказвания от рода "Трябва ли да изоставим децата си, за да се погрижите за тях", "Искаме детска ясла, не социално заведение", "Тук в неравностойно положение са децата със родителите", "Обещахте ни ясла, а получаваме приют", "И ние ли да изоставим децата си, за да се погрижите за тях". 

Хората припомниха старо обещание на Георги Титюков на това място да бъде изградено детско заведение. Той обаче обясни, че след направено обследване е станало ясно, че заради сега действащите наредби и изискванията за площ детска градина няма как да бъде построена. За финал Титюков обеща, че общинските съветници от "Кауза Пловдив" - при подготвяне на бюджета за следващата година, ще предложат заделяне на средства за проектиране и изграждане на детска градина или ясла, а жителите на квартала го изпратиха с аплодисменти.  

Всичко по темата - четете ТУК!

Този браузър не поддържа видео елемента.


Виж коментарите (12)

Още по темата (9):
13.02.2019 Решението на "Съдийски" е окончателно, хората избраха детска ясла
10.02.2019 Вижте кой спъва плановете за нова ясла в "Съдийски"
02.10.2018 Георги Титюков със среща на място по казуса в "Съдийски"
28.09.2018 Ето какво обясни Георги Титюков на жителите на "Съдийски"
28.09.2018 Генерал поведе недоволните от "Съдийски"
27.09.2018 Недоволството в "Съдийски" набира сила
Още новини от Новини от Пловдив:
Производители бесни: Нямат ли срам? Купуват марулята от борсата з...
Наглеци и некадърници
Сигнал: Това истина ли е?
Скандалът в БСП Пловдив-област се разраства, намекнаха за еднолич...
Румънци продадоха на двойка от Пловдив този пръстен! В заложна къ...
Спомени от чернобилския дъжд в Пловдив: Двама приятели починаха, ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).