Замират ли заведенията в "Капана"?
"Капана" е събирател образ на всички хубаво в Пловдив - изкуство, млади хора, приятна атмосфера, клубове и не на последно място - вкусна храна.
Гастрономи от цяла България идват специално на кулинарен туризъм и междувременно разглеждат прекрасните забележителности в града ни.
Години и изключително много усилия трябваха на ресторантите в творческия квартал да извоюват мястото си на почетната стълбица в надпреварата за сърцето на гражданите и гостите.
Разбира се, листата интензивно се сменяше във времето, но имаше заведения, които винаги бяха близо до челните места, но не им стигна времето да се класират.
Ресторант "Вилица и нож" е пример за такова. Мястото "осинови" предходното заведение и отвори врати в злополучната 2020 година. Само три дни преди да обявено извънредното положение за цялата територия на България. Разносът е бил единственият начин мястото да храни потенциалните си клиенти през първите няколко месеца, а в края на юни заведението отново отвори вратите си за посетите.
И така премиум стековете, уникални бургери, авторски салати, house-mixed сосове и божествени десерти радваха хиляди хора, сядали в заведението през последните 4 години.
За съжаление, всичко хубаво има своя край. Преди дни от заведението споделиха, че ще работят до първите дни на октомври, а след това затварят врати.
"Защо и кога затваряме? Сложно е, но не е страшно, споко! Скоро ще споделим повече.", пишат те.
Тепърва ще става ясно, какви са творческите планове на собствениците. Оказва се, че улица "Христо Дюкмеджиев“ осиротява с още едно заведение.
Ресторант Tables, популярен със своя брънч, е спряло да посреща гастрономи преди броени дни.
"Пътят на Tables Brunch & Dinner на познатата ви и любима локация в “Капана“ приключи. Предстои там да има нов живот с вълнуващи вкусове и приятно настроение", казват от заведението.
Ръководството споделя, че скоро ще открият нов обект, но не е ясно къде. Конкретната улица явно се оказва каръшка, защото трето заведение в близост до другите две, се продава.
Уютният ресторант Maison blu продава бизнеса си и търси новите си собственици. Заведението е с площ от 180 кв.м., разположено на 3 етажа с общ капацитет на ресторанта - 45 места.
Работещото заведение се продава с дългогодишен договор за наем с право на преподписване, тротоарно право, лиценци и разрешителни, барово и ресторантьорско оборудване, климатици, аспирационна система, сот, компютър със специализирана софтуерна програма и други.
Любопитно е, че в обявата липсва сумата, която желаещият да купи бизнеса, трябва да заплати. Лаконично е упоменато, че това може да стане по договаряне.
"Капана" може спокойно да бъде оприличен на жив човек, който има възходите и паденията си, но винаги продължава напред.