Заместник-кметът Ганчо Колаксъзов подаде оставка

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (6)
13:56 / 24.09.2010
9118
Заместник-кметът по европейски и социални политики Ганчо Колаксъзов подаде поисканата му вчера следобед от Славчо Атанасов оставка, предаде репортер на Plovdiv24.bg.

Той определи решението си като лично, бил запознал с него и изпълнителното бюро на пловдивското БСП. Червените нямали намерение да се отказват от ресорното зам.-кметско място и ще умуват над друга кандидатура, която да предложат на кмета. Самият той вече си имал няколко идеи, които ще дообмисля през уикенда.

Оставката на Колаксъзов бе поискана вчера сякаш внезапно. Кметът отказа да обясни какво го е вбесило, така че да реши изведнъж да се освободи от европейското си вице, което отвреме навреме дори получаваше похвала. Официално Атанасов заяви, че му натежала поетата от съкратения заместник Красимир Ангелов социална политика. Веднага обаче неофициално се завъртяха и други възможни причини. Извършен преди седмица одит на оперативна програма "Регионално развитие" бил засякъл Колаксъзов в конфликт на интереси. Той и хора от екипа му били сключили граждански договори по два европроекта срещу хонорар от близо 48 хил. лв., от които бившият вече заместник успял да получи едва 1000 лв. Разбирайки това, Атанасов хич и не му мислил, а направо поставил точката. Колаксъзов твърди, че е чист и се старае да убеди и партията си.

Според други запознати източници, Колаксъзов е попаднал на мушката още след непремерените си приказки как стиска палци общината да не загуби парите от проваления проект за дворовете на 10 детски градини. Някои пък не изключват уволнението на червен зам.-кмет да е действителният отговор на Славчо Атанасов срещу заявената от Станишев готовност да го подкрепи за втори мандат.

Въпреки декларираното пред медиите признание, че е поласкан от подкрепата на Станишев, и непрестанното повтаряне, че в управлението на един град няма ляво и дясно, воеводите от партията на кмета недоволстват: "Кой му е искал подкрепата? И лудият дори знае, че в Пловдив никога не може да спечели някой, зад когото е БСП!"

Виж коментарите (6)

Още по темата (6):
05.10.2010 Кметът представи новия си заместник Георги Търновалийски
05.10.2010 Георги Търновалийски е новият зам.-кмет на мястото на Колаксъзов
04.10.2010 Изгонен шеф на НАП става заместник-кмет
27.09.2010 Кметът назначава 13-ия си заместник
25.09.2010 Уволнен шеф на НАП поема зам.-кметския пост вместо Колаксъзов
23.09.2010 Славчо Атанасов гони зам. кметът Ганчо Колаксъзов
Още новини от Новини от Пловдив:
Процесуални пречки спънаха делото за убийството в Скутаре
Отложиха затварянето на кръстовище в южната част на Пловдив
Снимка от Пловдив стана повод за оживена дискусия
Тя оцеля след жесток удар в Пловдив. Ето как е днес Карина, която...
Прокуратурата съобщи за кървава сцена в Пловдив
Ексклузивно: Бутат един от стадионите в Пловдив и го правят парк?...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).