Заключителен концерт на хор "Детска китка"

Автор: Екип Plovdiv24.bg
Коментари (0)
07:50 / 18.06.2016
2534
Днес от 19.00 часа в лятно кино "Орфей" хор "Детска китка" при Общински детски комплекс - Пловдив ще представи заключителния си концерт за творческия сезон 2015-2016 г.

Хористките, заедно с Яна Делирадева - диригент и Соня Запрянова - пианист на хора, ще представят най-популярните песни в репертоара на "Детска китка" от последната година: джаз, етно, песни от западноевропейски и български композитори. 

Зрителите ще чуят рецепта в музикална форма за мексиканското ястие Чили кон карне, ще преживеят свободата на Севера в шведската песен "Деца на вятъра" и ще се забавляват с надпяването на две котки в дует на котките от Джоакино Росини.

Момичетата от хора ще акомпанират на състава с различни инструменти и ще пресъздадат звуковата среда на индианците Иракези, живеещи около езерото Онтарио в Северна Америка. 

Концертът включва и две събития, които винаги съпровождат заключителните концерти на хора: представяне на новите попълнения в концертния състав на "Детска китка" и специалния акцент на вечерта - официалното изпращане на абитуриентките Ева, Анелия, Деница и Росица, и кратки интервюта на диригентката Яна Делирадева с тях. Вход свободен.

Виж коментарите (0)
Още новини от Новини от Пловдив:
Пейков за електромобила си: Стигам със зор от Пловдив до София, н...
Туристи оставиха близо 9 млн. лв. в Пловдив
Дъждовно и облачно ще е времето днес в Пловдив
Заради непрекъснат тормоз в Пловдив жена предоставя спалнята си н...
Пловдивчанка се възмути от мръсотията в градския транспорт
Водачите на листите на "БСП за България" откриха предизборния си ...


Виж още:


За връзка с нас:
тел.: 0700 45 024
novini@plovdiv24.bg

Екип

©2004 - 2018 Медия груп 24 ООД.
Plovdiv24.bg mobile - Всички права запазени. С всяко отваряне на страница от Plovdiv24.bg, се съгласявате с Общите условия за ползване на сайта и политика за поверителност на личните данни (обновени).